Aarhus Universitets segl

AFLYST: DanTIN-seminar: Kropslige handlinger i grammatikken

Jakob Steensig præsenterer tanker om hvilke kropslige resurser der hører til i grammatikken og hvor og hvordan de skal beskrives.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Torsdag 23. maj 2024,  kl. 10:00 - 12:00

Sted

1485-316

Arrangør

Institut for Kommunikation og Kultur

Jakob Steensig præsenterer tanker om hvilke kropslige resurser der hører til i grammatikken og hvor og hvordan de skal beskrives. Herunder: Skal vi kun have dem med som er dele af "pakker" (packages) sammen med verbale træk, eller skal vi også have dem med som kan stå som selvstændige handlinger (hvor der også kunne være verbale handlinger)?

Og hvad med dem som foregår samtidig med verbale handlinger og farver disse? Og hvordan kan de kategoriseres. Skal du overhovedet have deres egen kategori i grammatikken?

---

Forskningsenheden DanTIN (The grammar of Danish talk-in-interaction, som driver samtalegrammatik.dk) afholder en serie seminarer med oplæg og efterfølgende diskussioner i forårssemestret 2024. Alle seminarerne finder sted torsdage kl. 10.00-12.00 i bygning 1485, Nobelparken, Jens Chr. Skous Vej 2, Aarhus C, i lokale 316.

Seminarerne er åbne for alle interesserede i samtalegrammatik. De vil blive afholdt på dansk og vil normalt bestå af et oplæg med efterfølgende diskussion. De tager udgangspunkt i nogle af samtalegrammatik.dk's kategorier under Samtalens byggesten og lægger op til diskussion og eventuelt også beslutninger om nogle af de ting DanTIN endnu ikke har afklaret.

Seminarerne er i udgangspunktet med fysisk tilstedeværelse, men det vil være muligt også at være med online. Kontakt Jakob Steensig (linjs@cc.au.dk) hvis du vil være med på denne vis.