På Afdeling for Engelsk beskæftiger vi os med engelsk som globaliseringens sprog og som modersmål for næsten 400 millioner mennesker. Engelsk på Aarhus Universitet er et af de største og mest internationale fagmiljøer på Arts, med forskere og undervisere fra Storbritannien, USA, Canada, Irland, Indien, Tjekkiet, Tyskland, Tanzania og naturligvis Danmark. Forskningen og undervisningen dækker fire brede discipliner (lingvistik, litteratur, samfund/historie/medier og international virksomhedskommunikation), og omfatter de engelsktalende regioner (De Britiske Øer, USA og en række postkoloniale lande), samt engelsk som det globale sprog inden for international virksomhedskommunikation.
Den lingvistiske forskning spænder over sprogtilegnelse, flerprogethed, komparativ og teoretisk fonetik og fonologi, komparativ og teoretisk morfologi og syntaks, sprogvariation og sprogforandring, sprogforståelse og hvordan sproget forarbejdes i hjernen. Den litterære forskning beskæftiger sig med en bred vifte af forfattere, fra Shakespeare over Austen og Dickens til nulevende forfattere som Thomas Pynchon og Amitav Ghosh, og med teoretiske tilgange som new historicism, eco-criticism, gender studies, og forholdet mellem litteratur og moralfilosofi. Forskning inden for samfunds-, historie- og mediestudier belyser emner som f.eks. migration, hybriditet og identitet, kultur og teknologi, etnisk konflikt og nationalisme, erindringspolitik, kulturarv og turisme, de sociale medier, film og populær- samt folkemusikkens historie. Forskningen inden for international virksomhedskommunikation spænder over teorier og metoder inden for strategisk virksomhedskommunikation, videnskommunikation, leksikografi, oversættelse og interkulturel kommunikation, som er nødvendige for at varetage professionel kommunikation på engelsk for danske og internationale virksomheder og organisationer med særlig fokus på erhvervsrettede emner inden for det engelske sprog, virksomhedskommunikation og erhvervsforhold.
Ingen nyheder i denne liste
22.12.2020 | Konference, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
In May, 2021, Digital Aesthtics Research Center (DDINF) will co-host the all-virtual ELO Conference and Media Arts Festival with the theme Platform (Post?) Pandemic.
29.10.2020 | It, datalogi og matematik , Arts, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Mere end 1800 personer fra en bred vifte af brancher har læst på masteruddannelsen i it. Formålet med uddannelsen er at sikre flere it-professionelle opdaterede kompetencer – en indsats, der nu har fået en fornem anerkendelse i form af Informatics Europe Best Practices in Education Award 2020
23.09.2020 | Forskning, Arts, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Det findes der måske ikke et entydigt svar på, men i Aarhus har professor i Informationsvidenskab, Peter Dalsgaard, allieret sig med eksterne erhvervspartnere og i tæt samarbejde med dem er han i fuld gang med at udvikle en platform, hvor man kan tappe ind i befolkningens innovationskraft for at gentænke, hvordan vi lever og arbejder i skyggen af…
16.09.2020 | Arts, Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Europa-Kommissionen har udnævnt 'Center for den Digitale Omstilling i Byer og Samfund' ved Aarhus Universitet (AU DITCOM) til én af Europas førende innovatorer for sit arbejde med det digitale pilotprojekt SynchroniCity.
10.09.2020 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Commenting on the power and control of technology the artwork uses the framework of the game 4-Card Monte to explore how we as users are led to believe that we are in control only to find out the game is rigged… The work has been selected for showcase at Ars Electronica Festival.
17.08.2020 | Medievidenskab og Journalistik
The European Communications Research and Education Association (ECREA) has decided to host its 9th European Communication Conference in 2022 in Aarhus (Denmark). The application was prepared by colleagues from the Department of Media and Journalism Studies in collaboration with Visit Aarhus and a range of local partners. The conference theme is…
14.04.2020 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab, Arts
Lektor i Digital Design og Informationsvidenskab, Søren Pold, giver her sine bud.
30.01.2020 | It, datalogi og matematik , Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Forskere fra Aarhus Universitet er gået sammen med Københavns Professionshøjskole og professionsudannelsen VIA i et nyt fellowship-program. Sammen har de en ambition om at rekruttere de bedste undervisere i teknologiforståelse som medudviklere af den nye faglighed.
21.01.2020 | Presse, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Ny undersøgelse viser, at kun 11,8 % samtykke pop-ups overholder GDPR-lovgivningen. Den ph.d.-studerende Midas Nouwens fra Aarhus Universitet står bag undersøgelsen. Hans ambition har været at finde frem til hvilke virksomheder, der bryder lovgivningen, og hvordan de bryder den. Resultaterne skal videregives til databeskyttelsesmyndighederne i…
25.11.2019 | Bevillinger, Sundhed og sygdom, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab, Arts
Forskere fra Aarhus Universitet har sammen med VIVE, Aarhus Kommune samt Erhvervsakademi Aarhus modtaget en bevilling fra VELUX FONDEN til et projekt, de kalder LIVSTEGN. Projektet sker i tæt samarbejde mellem forskere, demente, pårørende og plejepersonale.