Aarhus Universitets segl

Studiemiljø

Ved Institut for Kommunikation og Kultur arbejder vi hele tiden på at udvikle studie- og arbejdsmiljøerne. Vi bruger en bred vifte af arbejdsformer i undervisningen, fx gruppearbejde, praksisforløb, 'ud-af-huset'-undervisning, hvor studerende fx arbejder en dag i en gymnasieklasse, tager på ekskursioner, virksomhedsbesøg eller laver projektarbejde. Og så har vi naturligvis en god, gammeldags forelæsning. Undervisningsformerne giver de studerende faglige udfordringer, der både er relevante og tæt på virkeligheden. 

Fuldt ugeskema

Ved Institut for Kommunikation og Kultur arbejder vi på at give de studerende et fuldt ugeskema med studieaktiviteter ude på fagene. På mange af uddannelserne arbejder vi med faste studiegrupper, der trænes i at give faglig respons og støtte til deltagerne. Vi har også ældre studerende, som fungerer som instruktorer for nye studerende, og vi trækker på studerendes egne ressourcer, så de bliver sparringspartnere for hinanden. Sammen med systematiske studieintroduktioner til alle nye bachelor- og kandidatstuderende hjælper det alt sammen med til, at vores nye studerende hurtigt falder til i deres eget faglige miljø.


Fællesskaber om fag og fest

Uddannelserne ved instituttet er placeret i overskuelige miljøer, hvor der både er plads til fællesskaber om fag og om fest - og så ligger fagene ikke i mere end gåafstand fra hinanden. Det er bygningerne i Nobelparken, IT-byen på Katrinebjerg og den gamle Langelandsgades kaserne, der danner rammerne om et studenterliv, hvor der både kan være høj puls og højt læsepensum. Fagmiljøerne byder på en mangfoldighed af studenterdrevne aktiviteter: fredagsbarer, fest- og foredragsforeninger, studentertidsskrifter, revyer og meget andet. På Kasernen findes der desuden Kasernescenen, som bliver brugt til kulturelle arrangementer, musik og faglige arrangementer.

Allerede studerende?

Er du allerede studerende ved Institut for Kommunikation og Kultur, så skyd genvej til vejledning, nyheder, arrangementer og info om dit eget studium på: