Aarhus Universitets segl

Spansk og Spanskamerikansk Sprog, Litteratur og Kultur

Om Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur

Spansk er et af de største verdenssprog og tales af mere end 400 millioner mennesker. Spansk er i dag et af de vigtigste handelssprog, og det er centralt for at forstå Europas historie, kultur og politik, fortid som nutid, sammenhængen mellem Europa og den arabiske verden samt den økonomiske og politiske udvikling af Latinamerikas mange nationer.

Studierne i spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur er bygget op over Spaniens og de spanskamerikanske landes sprog, litteratur, historie og samfundsforhold. Disse områder er forankret i sprogvidenskabelige teorier og metoder inden for moderne grammatik og fremmedsprogstilegnelse, tekstanalyse og litterær analyse, samt i kultur- og globaliseringsstudier.

Forskningsmiljø

Forskningsmiljøet på faget dækker bredt med både sprog, litteratur og historie/samfund som primære forskningsemner. Den aktuelle forskning har fokus på erindringsteori, globalisering, kulturel identitet, oversættelsesteorier, fremmedsprogstilegnelse og -didaktik samt sprogbrug. Fagets forskning, undervisning og videndeling udvikler sig løbende gennem tætte samarbejder med blandt andet gymnasieskolen.  Stærke samarbejder med nordiske, europæiske og spansktalende forskningsmiljøer er centrale i fagets aktuelle arbejde. Flere af fagets undervisere er medlemmer af LACUA, Latin American Center, University of Aarhus (www.lacua.au.dk).

Nyeste Publikationer

Sortér efter: Dato | Forfatter | Titel