Fransk Sprog, Litteratur og Kultur

tir 22 okt
15:00-17:00 | Aarhus Universitet, Nobelparken, bygning 1481, lokale 239
Viralitet kontra information – De Gule Veste i modlys
En forelæsning (på fransk) af André Gunthert, forsker i visuel historiefortælling hos EHESS (L'École des hautes études en sciences sociales)
ons 30 okt
14:15-16:00 | Jens Chr Skous vej 4, bygn. 1481, lokale 424
Phraséologie et stilistique des genres littéraires. Projet PhraséoRom
Gæsteforelæsning ved gæsteprofessor Iva Novakova, Université Grenoble Alpes
tor 21 nov
11:30-16:30 | Aarhus Universitet, Richard Mortensens stuen, Studenternes Hus, Frederik Nielsens Vej, 8000 Aarhus C
Translating Europe Workshop 2019
Workshoppen, som har titlen “Oversættelsesudfordringer for danske virksomheder i en global verden”, afholdes på Aarhus Universitet torsdag den 21. november 2019. Der sættes i år fokus på anvendelse af neural maskinoversættelse og på virksomheders arbejde med lokalisering af f.eks. hjemmesider og med optimering af lokaliseringsarbejdet.
tir 18 aug
09:00-17:00 | Aarhus University
The Nordic Romanist Conference August 2020 (ROM20)

Om fransk sprog, litteratur og kultur

Fagets tre fokusområder er sprog, litteratur og kultur. Hovedvægten ligger på moderne og aktuelle aspekter af det franske sprog, fransk og frankofon litteratur, kultur og samfundsforhold.

Udover de tre primære fokusområder arbejder fagets forskere inden for en bred vifte af områder som lingvistik, oversættelse, litteratur, kultur, samfundsforhold og sprogdidaktik.

Forskningsmiljø

Fagets forskning er koncentreret om nye teoretiske tilgange til det franske sprog, moderne fransksproget litteratur og kultur samt litterær og kulturel oversættelse.

Forskningen inden for lingvistik er koncentreret omkring semantik og udsigelse, herunder udsigelseslingvistik, polyfoni og ironistik. På det litterære og kulturelle område forskes der primært i det 20. århundredes litteratur, bl.a. poetik, stilistik og konkrete forfatterskaber. I krydsfeltet mellem sprog- og litteraturforskningen udgør litterær og kulturel oversættelse et væsentligt område.

Der eksisterer et tæt samarbejde mellem senior- og juniorforskere.  Faget indgår i et levende samarbejde  med internationale fransksprogede forskere i hele verden. Der samarbejdes tæt med Aarhus BSS samt med gymnasieskolen og fransksprogede aktører i Danmark.

Nyeste Publikationer

Sortér efter: Dato | Forfatter | Titel