Fransk Sprog, Litteratur og Kultur

ons 19 maj
15:00-16:30 | Zoom
Online paneldebat om og med Toril Moi
Den såkaldte postkritik har åbnet for en fornyet diskussion af, hvad læsning er, og i den forbindelse stillet sig kritisk over for mistankens hermeneutik og dens angivelige dominans i vor tids litteraturvidenskab. Litteraturprogrammet på Aarhus Universitet inviterer til paneldebat om disse og relaterede spørgsmål, sådan som de rejses og diskuteres i Toril Mois seneste bog The Revolution of the Ordinary. Literary Studies After Wittgenstein, Austin, and Cavell (2017). Vi har indbudt Moi selv til at rede trådende ud, men fremfor den traditionelle zoom-forelæsnings envejstale vil udredningen ske i kritisk dialog med en stribe paneldeltagere, der hver vil holde korte oplæg om Mois bog. Vi håber på den måde at kunne skabe et levende og nuanceret forum for diskussionen af de litteraturvidenskabelige metoders tilstand.

Om fransk sprog, litteratur og kultur

Fagets tre fokusområder er sprog, litteratur og kultur. Hovedvægten ligger på moderne og aktuelle aspekter af det franske sprog, fransk og frankofon litteratur, kultur og samfundsforhold.

Udover de tre primære fokusområder arbejder fagets forskere inden for en bred vifte af områder som lingvistik, oversættelse, litteratur, kultur, samfundsforhold og sprogdidaktik.

Forskningsmiljø

Fagets forskning er koncentreret om nye teoretiske tilgange til det franske sprog, moderne fransksproget litteratur og kultur samt litterær og kulturel oversættelse.

Forskningen inden for lingvistik er koncentreret omkring semantik og udsigelse, herunder udsigelseslingvistik, polyfoni og ironistik. På det litterære og kulturelle område forskes der primært i det 20. århundredes litteratur, bl.a. poetik, stilistik og konkrete forfatterskaber. I krydsfeltet mellem sprog- og litteraturforskningen udgør litterær og kulturel oversættelse et væsentligt område.

Der eksisterer et tæt samarbejde mellem senior- og juniorforskere.  Faget indgår i et levende samarbejde  med internationale fransksprogede forskere i hele verden. Der samarbejdes tæt med Aarhus BSS samt med gymnasieskolen og fransksprogede aktører i Danmark.

Nyeste Publikationer

Sortér efter: Dato | Forfatter | Titel