Aarhus Universitets segl

Aarhus gik på vandet

Modellerne gik catwalk i havnebassinet og hundredevis af modefolk og nysgerrige århusianere fulgte med, da modeshowet Aarhus Walks on Water (AWOW) blev afviklet bag Dokk1 i Aarhus lørdag den 16. september 2017.

Foto: Melissa Bach Yildirim, AU Foto

Mode, teknologi og innovation var flettet tæt sammen i otte designtalenters bud på fremtidens fashiontech eller wearable tech – tøj med indbygget teknologi. Tilsat musik og flotte lyseffekter fik tilskuerne et bud på, hvordan designerne vil flette teknologi ind i vores tøj i en nær fremtid.

Projektleder Lene Elsner og udviklingskoordinator Marianne Ping Huang fra Institut for Kommunikation og Kultur har været hovedkræfterne bag projektet, som har været under forberedelse i mange måneder: 

”Showet var kulminationen på en lang og spændende proces, hvor mange fagligheder og sektorer har arbejdet tæt sammen for at skabe en oplevelse for et stort publikum. Vi har villet demokratisere modeshowet, bruge byrummet på en ny måde – og især sætte spot på talenter på tværs af design og teknologi og deres samarbejde med den kreative industri. Det kan blive en styrkeposition for Aarhus og Region Midt – og dermed for vores store uddannelsesinstitutioner,” fortæller Marianne Ping Huang.

Showet sluttede med en prisoverrækkelse, hvor Yiyu Chen fra Taiwan i samarbejde med brandet VRS blev udpeget som vinder af den talentkonkurrence, som allerede først på året skød forberedelserne til Aarhus Walks On Water i gang.

Den unge designer Yiyu Chen fra Taiwan løb med talentprisen på €10.000. Foto: Jesper Voldgaard


Melissa Bach Yildirim fra AU Foto var med foran og bag ved scenen: Se flere billeder her

Om AWOW

Aarhus Walks on Water er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, VIA University College, Headstart Fashion og this.festival ved Filmby Aarhus/Interactive Denmark. Konceptet er udviklet af projektejer Marianne Ping Huang og projektleder Lene Elsner, begge fra Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet, ud fra en idé udviklet af fashiondesigner Gitte Søgaard. Det designfaglige og tekniske står VIA Design, VIA University College, for. Aarhus Walks on Water er en Commissioned Event by Aarhus2017 European Capital of Culture støttet af Region Midtjylland og MoreCreative.