Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl
Arts Sprog og kommunikation

Colloque international: Discours politique et sémantique argumentative

Emnet for dette kollokvium med deltagere fra Argentina, Danmark, Frankrig, Norge, Spanien, og Sverige er at diskutere forholdet mellem sprogbrug, argumentativ semantik og politisk diskurs. Kollokviet støttes af The Carlsberg Foundation.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

torsdag 28. oktober 2021, kl. 09:15 - fredag 29. oktober 2021, kl. 00:00

Sted

Nobelparken, lokale 1481-568

 

Torsdag d. 28.

kl. 09.15-12.45

kl. 14.15-16.30

Fredag d. 29.

kl. 09.30-12.30

kl. 13.30-15.15


Emnet for dette internationale kollokvium er at diskutere forholdet mellem sprogbrug, semantik og politisk diskurs. De inviterede oplægsholdere er alle anerkendte forskere, der arbejder med politisk diskurs og argumentativ semantik, en teoretisk tilgang, der oprindeligt er udviklet af den franske lingvist, Oswald Ducrot.

Formålet med kollokviet er at udforske og analysere politisk diskurs, fx inden for emner som klimaændringer, politiske taler og debatter, sociale konflikter ved hjælp af en argumentativ-semantisk tilgang. Fokus vil være koncentreret om forholdet mellem sprogpraksis og de sociale og politiske forandringer, der kan opstå som følge af en given sprogbrug. Indtil nu har der kun været ganske lidt forskning inden for argumentativ semantik og politisk diskurs i Danmark og de øvrige skandinaviske lande. Derimod har denne tilgang haft stor udbredelse i såvel en fransk kontekst samt i Sydamerika. Kollokviet er det første initiativ i Danmark, som giver sig i kast med spændingsfeltet mellem semantik og politik.

Deltagelse er gratis. Kollokviet foregår på fransk; alle er velkomne.