Aarhus University Seal

Kandidatreception 2024

Info about event

Time

Monday 3 June 2024,  at 15:00 - 17:00

Location

Aulaen og undervisningslokalerne på Kasernen

Fotograf: Andrea Lif Benediksdóttir, AU Foto.

Mandag d. 3 juni kunne kandidatuddannelserne i Dramaturgi, Kunsthistorie, Litteraturhistorie, Musikvidenskab, Retorik samt Æstetik & Kultur fejre en ny årgang af nyudklækkede kandidater.

Kandidaterne har gennem deres kandidatuddannelse truffet en række valg, der giver dem hver deres unikke profil med en særlig kombination af viden, færdigheder og kompetencer. Fælles for kandidaterne er, at de har taget kandidatuddannelser, der alle rækker ud til omverdenen og som har et tydeligt erhvervssigte gennem samarbejder eksterne institutioner og for manges vedkommende med projektorienteret forløb i virksomheder og organisationer.

Også specialerne viser spændvidden med fokus på emner lige fra brugen af kunstig intelligens i kunsten og oversættelsesarbejdet til nytænkende museumsformidling, fankultur og hekse. Nogle har valgt arbejde sammen med lokale kulturinstitutioner i Aarhus som ARoS og Godsbanen, mens andre tager os både til Norge eller Grønland samt online fællesskaber på TikTok og Instagram.

For nogle af kandidaterne peger deres specialer mod arbejdet med børn og unge – f.eks. gennem nytænkning af seksualundervisningen. Der kommer også spot på højaktuelle emner som de kvindelige stemmer – lige fra højskolesangbogen til Taylor Swift. Eller for at blive i det kønspolitiske: barrierer og muligheder for kønsdiversitet i Danmarks største dagligvarekoncern.

Under overskriften "Kulturspecialer" kan du også møde 6 udvalgte kandidater fortælle om deres specialer på hver 6 minutter. Der foregår under Aarhus Festuge, tirsdag d. 3. september kl. 16.15.