Aarhus Universitets segl

Studerende fra Digital design vinder kommunal designudfordring

Fire nuværende og en tidligere studerende fra Digital design vandt fredag eftermiddag 1. pladsen indenfor mobilitet-sporet i Open Data Challenge 2019.

Udfordringen i Open Data Challenge 2019 byggede på, hvordan man ved hjælp af åben data kan løse problemer indenfor turisme og mobilitet i Business Region Aarhus. 

I mobilitetssporet kæmpede de studerende fra Digital design mod fem grupper i finalen om, hvordan man bedst muligt løser nogle af de mange udfordringer indenfor transport og trafik.

Billede af holdet: Sylvester Andersen, Mikael Korsholm Poulsen, Marcus Due Jensen og tidligere studerende Michael Halstrøm Norup Jensen

Holdet udviklede konceptet CoGo, som er en app, der hjælper med at facilitere pendling for medarbejdere i og på tværs af virksomheder, der ligger geografisk tæt på hinanden. Målet er at reducere antallet af biler på vejene ved at flytte flere personer i færre biler.

Vi har brugt mange timer oppe på universitetet med projektet efter undervisning og arbejde. Det har været super spændende at sætte sine kompetencer på spil. Det har været en hård konkurrence, så vi er meget stolte over resultatet.” siger teamlederen Marcus Due Jensen.

Med fra finalen tager holdet en pengepræmie på 50.000 kroner og et 3 måneders mentorforløb med Teknologisk Institut, som skal bruges til at finde ud af, hvad næste skridt i processen skal være.


Billede af holdet der præsenterer

“Nu skal vi i gang med at finde ud af, hvad der skal ske med projektet. Derfor ser vi frem til det kommende mentorforløbet ved Teknologisk Institut, som kan hjælpe os med at kortlægge den bedste strategi for konceptets fremtid.” uddyber Marcus. 

Open Data Challenge er lanceret af Erhvervsstyrelsen, Open Data DK, Danske Regioner, KL og Business Region Aarhus i samarbejde med Teknologisk Institut.

Link til konkurrencenhttps://challenges.dk/da/challenge/open-data-challenge-2019

Præmie: 3 måneders mentorforløb + 50.000 kroner

Kontaktoplysninger for mere information:
Marcus Due Jensen - Teamleder
Telefon: 31 21 08 80
Mail:  marcus@kaskade.dk