Aarhus Universitets segl

Skønlitterær forfatter får skriveophold på Arts

Som led i Velux Fondens projekt ’Writers-in-residence’ bliver forfatter Peder Frederik Jensen tilknyttet Arts og litteraturprofessor Frits Andersen. Målet er at fremme dialogen mellem humanvidenskab og kunstnerisk praksis.

Professor i litteraturhistorie Frits Andersen.
Forfatter Peder Frederik Jensen. Foto: Lars Gundersen.

Forskning og litteratur mødes, når professor i litteraturhistorie, Frits Andersen, de kommende to år indleder et samarbejde med forfatter Peder Frederik Jensen.

Det sker som led i Velux Fondens pilotprojekt ’Writers-in-residence’, der har til formål at styrke den danske skønlitteratur ved at fremme forbindelsen mellem humanvidenskab og kunstnerisk praksis.

Seks forfattere har på den baggrund fået arbejdslegater til skriveophold på universiteter i Danmark, Grønland og Færøerne, og håbet er, at opholdene – med fondens ord – vil give ’tid og rum til samarbejde og gensidig inspiration mellem forfattere, forskere og studerende og derigennem skabe nye, kreative erkendelser og udtryk.’

Peder Frederik Jensen fortæller om sit legat på Arts:

”Jeg skal bruge de to år på at lære og på at være nysgerrig. Jeg har gennem ti år rejst og interviewet mennesker i Cameroun, primært oprindelige folk, og al den viden, de mange indtryk og noter, jeg har liggende, skal i løbet af de to år samles i en bog. Desuden skal jeg skrive anden del af en romanserie. Dele af bogen kræver en viden, jeg kan få på Aarhus Universitet, om de mennesker, der rejste ud for at arbejde i Centralafrika under kolonitiden,” siger Peder Frederik Jensen.


Yderligere information:

Frits Andersen, professor
Institut for Kommunikation og Kultur - Litteraturhistorie
E-mail: litfa@cc.au.dk
Telefon: 87163034