Aarhus Universitets segl

Nordisk Seminar: Grønland og Danmark 300 år efter

I samarbejde med Kakofoni

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Tirsdag 21. september 2021,  kl. 18:00 - 19:30

Sted

Kommabar (1485-137)

I 2021 er det 300 år siden, at præsten og missionæren Hans Egede ankom til Grønlands vestkyst, hvilket kan betragtes som startskuddet for forholdet mellem Danmark og Grønland. Dette omdiskuterede ’jubilæum’ er Nordisk Seminar og Kakofoni gået sammen om at markere, når vi den 21. september inviterer til en aften om, hvordan relationen landene imellem afspejler sig i de respektive landes litteratur og kultur.

Derudover vil vi blandt andet blive klogere på den nyeste kulturelle udvikling i det selvstyrede Grønland, og på hvordan Grønlands og Rigsfællesskabets position ser ud i en verdensordning i forandring. 

Aftenens gæster, Lis Norup og Lill-Ann Körber, beskæftiger sig begge med Grønland i deres arbejde; Lis Norup har sidst skrevet om Grønland og inuit-tatoveringer i bogen Hudens værk: hudfarve – nøgenhed – tatoveringer (2020), og Lill-Ann Körber er medredaktør for The Postcolonial North Atlantic: Iceland, Greenland and the Faroe Islands (2. open access-udgave 2020) og Arctic Environmental Modernities: From the Age of Polar Exploration to the Era of the Anthropocene (2017).

Samtalen modereres af Mads Holm.

Gratis for alle der er tilknyttede Nordisk sprog og litteratur eller Litteraturhistorie. Ellers 40 kr.