Aarhus Universitets segl

Morten Kyndrup udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrog

Professor Morten Kyndrup er blevet udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen for sit mangeårige bidrag inden for kunstvidenskaben.

Professor i Æstetik og Kultur, Morten Kyndrup.

Med sit vidtrækkende arbejde i videnskabens og kunstens tjeneste har professor i Æstetik og Kultur ved Aarhus Universitet, Morten Kyndrup, netop modtaget dronningens hæder som Ridder af 1. grad af Dannebrogorden, efter han tilbage i 2007 blev udnævnt til Ridder af Dannebrog.

"Jeg er stolt og beæret over denne anerkendelse af mit arbejde i videnskabens og kunstens tjeneste. Det luner gevaldigt, når nogen kan få øje på, hvad man bedriver – og sætter pris på det," siger Morten Kyndrup om udnævnelsen.

Morten Kyndrup er dr. phil og professor ved Aarhus Universitet siden 1995, og hans kunstvidenskabelige forskning er publiceret i en lang række bøger og artikler. Derudover har han blandt andet været formand for det nationale Forskeruddannelsesudvalg og for Center for Designforskning under Kulturministeriet. Senest stod Morten Kyndrup for opbygningen af AIAS, Aarhus Institute for Advanced Studies, som dets første direktør fra 2011 til 2019. Han er desuden mangeårigt medlem af blandt andet Ny Carlsbergfondets og Glyptotekets bestyrelser.

Læs mere om Morten Kyndrup og hans forskning: http://pure.au.dk/portal/da/kyndrup@aias.au.dk