Aarhus Universitets segl

Medieforsker modtager hæderspris

Lektor Stine Liv modtog den 30. oktober en hæderspris for sit arbejde med digital dannelse og kommunikation. Prisen uddeles af Forbundet Kultur og Information og gives til personer, der gør et særligt stykke arbejde inden for det kultur- eller bibliotekspolitiske område.

Foto: Hans Christian Jacobsen

”Du er en stærk drivkraft, der bidrager til at styrke debatten om udviklingen af det digitale samfund - og debatten om digital dannelse i børnehøjde. At du formidler din forskningsbaserede viden, så alle kan forstå det, og taler til både børn og forældre - uden at bruge den løftede pegefinger.”

Sådan lyder en del af begrundelsen fra prisudvalget, hvorfor lektor Stine Liv skulle modtage hædersprisen fra Forbundet Kultur og Information. Netop perspektivet i børnehøjde er noget Stine Liv forsøger at ramme.

”Jeg har i min forskning særligt fokus på børn og unges perspektiver på deres digitale liv. Når vi spørger børn og unge selv, ser vi andre perspektiver på den debat, der ofte kører og den bekymring, vi som voksne tit har. Og det er de perspektiver, jeg forsøger at formidle til forældre og fagpersoner.”

Stine Liv Johansen er foruden at være lektor ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet også formand for Medierådet for Børn og Unge. Hun har sammen med Malene Charlotte Larsen udgivet bogen ’Børn, unge og medier’.

Prisen er på 25.000 kr. og uddeles på forbundets generalforsamling.


Om Døssing prisen

Døssingprisen er Forbundet Kultur og Informations hæderspris. Prisen bliver uddelt hvert andet år i forbindelse med forbundets generalforsamling. Prisen på 25.000 kr. gives til enkeltpersoner og/eller grupper, som har ydet en påskønnelsesværdig indsats inden for det kultur- eller bibliotekspolitiske område.


Kontakt

Stine Liv Johansen 
Institut for Kommunikation og Kultur
Center for Børns Litteratur og Medier
Mail: stineliv@cc.au.dk
Mobil: 23834649
Twitter: @StineLiv