Aarhus Universitets segl

Marie Koldkjær Højlund hædres med stor musikpris

Arts-forsker Marie Koldkjær Højlund har modtaget Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens årlige hæderslegat på 750.000 kroner for ’et højenergisk virke i og omkring lyd og musik’.

Marie Koldkjær Højlund.

En specialist i at etablere stedsspecifikke lytteoplevelser. Sådan lyder beskrivelsen af komponist, lydkunstner, forsker og lektor i Sound Studies på Arts, Marie Koldkjær Højlund, som netop er blevet tildelt Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens hæderslegat på 750.000 kroner.

Hun modtager legatet for – med fondens ord – ’et højenergisk virke i og omkring lyd og musik’.

"For Marie Højlund er den kontekst – det lytterum – der skal etableres for publikum, helt afgørende (...) Det være sig Sansekoncerter, ‘Sansefødestuer‘ på Regionshospital Nordjylland og Regionshospitalet Gødstrup, lydinstallationer i det offentlige rum, som huskomponist på Aarhus Teater, eller når hun under kunstnernavnet Kh Marie serverer popmusik i topklasse," lyder det blandt andet i begrundelsen.

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens hæderslegat gives som en anerkendelse og opmuntring til at fortsætte et smittende nysgerrigt kunstnerisk virke i og med lyd.

Foruden legatet har Marie Koldkjær Højlund tidligere modtaget flere priser for sit arbejde med lyd og musik – heriblandt den nu hedengangne musikpris Steppeulven og scenekunstens Reumert-pris.


Yderligere information:

Marie Koldkjær Højlund, lektor
Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab
Institut for Kommunikation og Kultur
E-mail: musmkh@cc.au.dk
Telefon: 4018 0215