Aarhus Universitets segl

Litteraturforsker modtager Jan Sonnergaards mindelegat

Det hører til sjældenhederne, at der med et legat følger en ikonisk hawaiiskjorte. Det er ikke desto mindre tilfældet, når man som Søren R. Fauth modtager et særligt legat til minde om den afdøde forfatter Jan Sonnergaard.

Foto: Lærke Posselt

"Tak for din stadige og stædige kamp for at bibringe os almen dannelse og blivende litteratur! Tak for oversættelser af Thomas Bernhard og Schopenhauer. Tak for "Moloch - En fortælling om mit raseri". Sådan lyder lidt af begrundelsen bag dette års modtager af Jan Sonnergaards mindelegat.

Årets modtager er Søren R. Fauth, der er lektor i i tysk ved Aarhus Universitet, men også en anerkendt oversætter og digter. Han har blandt meget andet oversat en stor del af den østrigske dramatiker og prosaist Thomas Bernhards værker til dansk.

Legatet er oprettet til minde om forfatteren Jan Sonnergaard (1963-2016) og gives med det formål: på enhver flink og sødmefuld måde – altså i Jan Sonnergaards ånd – at støtte, hjælpe og i det hele taget opmuntre udøvende kunstnere og/eller værdigt trængende ved hjælp af en lille festlig overrækkelse af et legat.”

Med æren følger blandt andet en af Sonnergaards ikoniske hawaiiskjorter, et diplom og champagne fra den legendariske "Floss"-bar.

Om Jan Sonnergaards mindelegat

Legatet er oprettet til minde om forfatteren Jan Sonnergaard (1963-2016). Mindelegatet blev første gang uddelt i 2017 og uddeles hvert år. Det er første gang, det tilfalder en forsker. Legatet uddeles, som det hedder, i Jan Sonnergaards ånd - ved en fest på baren Floss og uddeles af en styregruppe bag legatet. Prisen skal være med til at støtte og opmuntre modtagerens fortsatte virke.

Jan Sonnergaard debuterede med novellen: “Imitation af Lacoste”, bidrog med noveller i tidsskriftet Ildfisken og slog for alvor sit navn fast på den litterære scene med den anmelderroste novellesamling "Radiator".


Yderligere information

Søren R. Fauth
Institut for Kommunikation og Kultur - Tysk
Mail: tyssf@cc.au.dk
Mobil: +45 2987 1059