Aarhus Universitets segl

Lektor i musikvidenskab bag prisbelønnet kor

Aarhusianske Vocal Line løb med sejren til dette års Eurovision Kor Grand Prix. Koret dirigeres af lektor Jens Johansen på Musikvidenskab. I efterhånden mange år har han brugt koret som en central del af sit udviklingsarbejde.

Foto af Gorm Olesen

I den indledende runde sang Vocal Line 'True North', som er skrevet af Tina Dickow, og i finalerunden var det en dansk version af sangeren Lisa Nilssons 'Viola'.  Og det gjorde det 26 mand store aarhusianske kor så godt, at de fejede alle konkurrenter til side.

-Jeg er en rigtig glad mand. Vi havde slet ikke regnet med at vinde, for det er så forskellige musikalske udtryk, der er oppe mod hinanden, så det var lidt svært at vide, hvilken vej det ville gå. Jeg ville have været himmelhenrykt for en finaleplads, men at vi ligefrem skulle nå helt til tops, havde ingen af os forudset, fortæller Jens Johansen.

Korerfaring kommer studerende til gode

Til dagligt er han lektor og underviser i musikteori inden for både klassisk og rytmisk musik samt i korledelse og vokalarrangement. Det betyder, at meget af den erfaring og viden, han opnår via sit arbejde med Vocal Line også kommer de studerende til gode.

-Arbejdet med Vocal Line er jo anerkendt som en del af mit udviklingsarbejde og forskningsarbejde her på instituttet. Det er det blandt andet i kraft af de metoder, jeg udvikler om korledelse, som jeg bringer ind i undervisningen af de studerende, fortæller Jens Johansen.

Ud over korledelse bringes også en anden vigtig del ind i undervisningen på Musikvidenskab – nemlig arbejdet med musikalske arrangementer, som ifølge korlederen, er Vocal Lines varemærke.

-Jeg har to forskellige undervisningsforløb, hvor det, jeg udvikler i forbindelse med koret, bliver brugt i undervisningen på instituttet – det handler om korledelse og musikalske arrangementer, lyder det fra Jens Johansen, der på baggrund af den flotte placering i Eurovision, går en travl tid i møde, der ud over undervisning på instituttet vil blive suppleret med koncerter på Island, i Tyskland og Frankrig.

Se finalen her fra Eurovision Kor Grand Prix

Fakta

  • Modsat Eurovision Song Contest er der ingen aftale om, at vinderen skal arrangere det næste Eurovision Kor Grand Prix, men de danske vindere sikrede sig med sejren en rejse til World Choir Games 2020.
  • I alt deltog ti lande i den europæiske sangkonkurrence Eurovision Choir, som fandt sted for anden gang.

 

Yderligere information

Lektor Jens Johansen

jens.johansen@cc.au.dk

Fastnet: +45 8716 3107

Mobil: +45 2348 8402