Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forsker i interaktionsdesign optaget i Det Unge Akademi

Det Unge Akademi har netop optaget ti nye medlemmer, som alle er fremragende, unge forskere inden for hver deres fagområde. Lektor Peter Dalsgaard er et af de nye medlemmer.

12.08.2016 | Anja Kjærgaard

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab oprettede i 2011 et nyt videnskabeligt akademi for unge talentfulde forskere i Danmark, Det Unge Akademi. Det Unge Akademi er en uafhængig platform for unge forskere inden for alle videnskabsgrene og dermed en forholdsvis nyoprettet institution i dansk videnskab.

Formålet med Det Unge Akademi er at styrke grundforskning og den tværfaglige udveksling, bygge bro mellem videnskab og samfund - og give nogle af landets dygtigste unge forskere en stemme i offentligheden.

Medlemmerne er alle markante profiler med stærke internationale erfaringer og interessante syn på forskning og samfund. Et af de nye medlemmer er lektor Peter Dalsgaard fra Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet, der forsker i interaktionsdesign.

Hvad skal dit medlemskab bruges til?

-En af de udfordringer, jeg er optaget af, er at styrke potentialet i samspillet mellem universiteter og omverden. Vi bør blive bedre til at fokusere på, hvordan der kan skabes et bedre samarbejde, hvor eksterne aktører engagerer sig mere forpligtende i forskning og uddannelse og i højere grad bliver partnere, snarere end bare aftagere. Det er et af de forhold, jeg vil arbejde for at ændre, for jeg er overbevist om, at der vil være meget at vinde for alle parter ved at arbejde i den retning.

 

 

Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab