Aarhus Universitets segl

Aarhus-professor er valgt ind i Det Danske Akademi

Professor i Nordisk Sprog og Litteratur, Dan Ringgaard, er nyt medlem af det prestigefyldte sprog- og litteraturfællesskab.

Dan Ringgaard er nyt medlem af Det Danske Akademi.

Dan Ringgaard, professor i Nordisk Sprog og Litteratur på Aarhus Universitet, er blevet valgt som nyt medlem af Det Danske Akademi.

Akademiet er en selvstændig institution, der med egne ord ’har til formål at virke for danske sprog og ånd, især inden for litteraturen'. Siden stiftelsen i 1960 har den talt skønlitterære forfattere og litteratur- eller sprogforskere som Karen Blixen, Benny Andersen, Suzanne Brøgger, Søren Ulrik Thomsen og Jørn Lund.

Medlemmerne uddeler blandt andet hvert år et antal priser, herunder Det Danske Akademis Store Pris, som almindeligvis regnes for landets fornemste anerkendelse af et forfatterskab.

Dan Ringgaard har i sin forskning fokuseret på især poesi og poesiens teori, nordisk litteraturhistorie, sted og vejr/klima, litterære tilblivelsesprocessor, samt kreativ skrivning og essaystik.

Han har blandt andet udgivet bøgerne ’Den poetiske lækage. Sophus Claussens lyrik, rejsebøger og essayistik’, ’Digt og rytme’, ’Nordbrandt’ og ’Stedsans’ og modtog i 2010 Georg Brandes-prisen for sidstnævnte udgivelse.

Medlemmerne af Det Danske Akademi bliver valgt ud fra et kriterium, der hedder, at det er 'skribenter, som på fremragende måde dyrker dansk sprog, eller som i væsentlig grad bidrager til dansk åndslivs udvikling’.


Yderligere information:

Dan Ringgaard
Nordisk Sprog og Litteratur
Institut for Kommunikation og Kultur
Mail: nordr@cc.au.dk
Telefon: 87163147