Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

08.03.2021 | Forskning, Arts

Mediecensur får unge kinesere til at søge mod lyssky deling af vestlige tv-serier

Hvordan påvirker den kinesiske mediecensur landets yngre borgere? Det har ph.d.-studerende Rui Xu fra Arts undersøgt i sit forskningsprojekt, som tager udgangspunkt i vestlige tv-serier – og en målgruppe, der ikke lader sig kyse af staten. Læs mere på humanioranu.au.dk.

03.03.2021 | Arts

Konference: Hvad gør digitalisering ved vores samfund?

Politolog Francis Fukuyama, Microsoft-topchef Marianne Dahl og finansminister Nicolai Wammen er blandt debattørerne, når Aarhus Universitet sætter digitalisering og demokrati til debat på årets MatchPoints-konference d. 27.-29. maj. Tilmeldingen er åben nu.

Hvor mange børnebøger har du i dit hjem? Hvor tidligt begyndte du at læse for dit barn? Det og mange andre spørgsmål stillede en forskergruppe fra Aarhus Universitet knap 6000 forældre om for at finde svar på, hvilken betydning hjemmelæringsmiljøet har for barnets sproglige udvikling. Foto: Unsplash

04.02.2021 | Presse, Pædagogik, læring og filosofi, Arts

Jo før børn kommer i dagtilbud jo bedre udvikler de deres sprog

To år tidligere i dagtilbud giver seks måneders ekstra sprogudvikling før skolestart, lyder et af resultaterne fra en undersøgelse fra TrygFondens Børneforskningscenter, Aarhus Universitet. Effekten er dog størst, hvis du samtidig stimulerer barnets sprog derhjemme.

26.01.2021 | Forskning, Navne , Arts

Nordisk forskning skal være synlig for det danske kulturliv

Louise Ejgod Hansen, der til daglig er lektor i dramaturgi og forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, bliver ny redaktør på Nordisk Kulturpolitisk Tidsskrift

Michelle Obama har i sin tid som førstedame været højt profileret og på forsiden af Vogue ad flere omgange. Kamala Harris er netop nu på forsiden af Vogue som kommende vicepræsident, mens Melania Trump aldrig har fået tilbudt en forside i bladet. Foto:Unsplash

18.01.2021 | Samfund og politik, Arts

Om magt på høje hæle og ligestilling med måde

20. januar får USA deres første kvindelige vicepræsident. Det betyder også, at vi får USA’s første andenmand. Lektor Inger Hunnerup Dalsgaard tager temperaturen på ligestillingen i Det Hvide Hus og på førstedamernes forskellige favntag med rollen som præsidentens frue.

22.12.2020 | Konference, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

CFP: ELO 2021 Conference and Festival: Platform (Post?) Pandemic

In May, 2021, Digital Aesthtics Research Center (DDINF) will co-host the all-virtual ELO Conference and Media Arts Festival with the theme Platform (Post?) Pandemic.

Blandt de aktuelle bevillinger er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Fuglsang Kunstmuseum om 'Kunst som regional identitetsformer'. Foto: Fuglsang Kunstmuseum.

18.12.2020 | Bevillinger, Kunst, kultur og medier

Arts modtager bevillinger til forskning i museumskunst

Sammen med en række danske kunstinstitutioner har Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik og Kultur og Museologi modtaget fem stipendier til at forske i blandt andet kuratering og kunsthistorie.

18.12.2020 | Sundhed og sygdom, Sprog og kommunikation, Bevillinger

Forskningsgruppe sætter fokus på lægers brug af tolke i konsultationen

Kommunikationen halter, når læger bruger tolke i konsultationen med etniske minoritetsborgere. Det resulterer i manglende medicinindtag, færre henvisninger og unødvendige indlæggelser. I et nyt studie vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge, hvordan tolkningen mellem læge og patient kan blive bedre.

03.12.2020 | Forskning

Millionbevilling til lektor Michaela Hejná fra Engelsk

Carlsbergfondet har netop uddelt 50,6 mio. kr. til 43 forskere inden for både naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab på Aarhus Universitet. Emnerne spænder vidt i de mange forskningsprojekter på Arts. Blandt årets modtagere er lektor Michaela Hejná fra Engelsk. Se alle modtagerne fra Arts her.

Danske kulturhuse er vigtige for et levende demokrati, påpeger et nyt studie.

19.11.2020 | Arts, Forskning

Nyt studie peger på kulturhuse som demokratiske arenaer

Med afsæt i en omfattende spørgeskemaundersøgelse har forskere fra Arts kortlagt, hvordan borgere i høj grad har indflydelse på aktiviteterne og driften i landets kulturhuse. Husene giver mulighed for, at brugerne selv kan sætte initiativer i værk – fra koncerter og udstillinger til debatter og borgermøder.

Viser resultater 11 til 20 ud af 325

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste