Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

29.04.2021 | Arts, Konference

MatchPoints bliver AU's første fysiske konference i lang tid

I over et år har alle konferencer på AU været virtuelle. Men i slutningen af maj åbner dørene i Søauditorierne for en konference med mulighed for fysisk deltagelse. MatchPoints-konferencen sætter fokus på, hvad digitaliseringen gør ved vores samfund, kultur og hverdag – på godt og ondt.

Carsten Stage.

11.04.2021 | Arts, Bevillinger, Forskning

Tværfagligt forskningsprojekt undersøger virkning af onlinefællesskaber for patienter

Med støtte på knap en million kroner sætter et nyt forskningsprojekt fokus på, hvordan sociale medier kan være et meningsfyldt redskab for patienter, som efterlyser sammenhæng i et til tider uoverskueligt sundhedsvæsen.

En ny guide udviklet af Center for den Digitale Omstilling i Byer og Samfund på Aarhus Universitet vil hjælpe landets kommuner og virksomheder med at skabe et bæredygtigt, digitalt samfund. Foto: Colourbox.

07.04.2021 | Arts, Forskning

Ny guide skal hjælpe kommuner og virksomheder med at gøre det digitale samfund bæredygtigt

En ny, gratis guide udviklet af kræfter fra Aarhus Universitet giver landets myndigheder og erhvervsliv en række værktøjer til at omsætte data og digitalisering til et bæredygtigt samfund for danskerne.

08.03.2021 | Forskning, Arts

Mediecensur får unge kinesere til at søge mod lyssky deling af vestlige tv-serier

Hvordan påvirker den kinesiske mediecensur landets yngre borgere? Det har ph.d.-studerende Rui Xu fra Arts undersøgt i sit forskningsprojekt, som tager udgangspunkt i vestlige tv-serier – og en målgruppe, der ikke lader sig kyse af staten. Læs mere på humanioranu.au.dk.

03.03.2021 | Arts

Konference: Hvad gør digitalisering ved vores samfund?

Politolog Francis Fukuyama, Microsoft-topchef Marianne Dahl og finansminister Nicolai Wammen er blandt debattørerne, når Aarhus Universitet sætter digitalisering og demokrati til debat på årets MatchPoints-konference d. 27.-29. maj. Tilmeldingen er åben nu.

Hvor mange børnebøger har du i dit hjem? Hvor tidligt begyndte du at læse for dit barn? Det og mange andre spørgsmål stillede en forskergruppe fra Aarhus Universitet knap 6000 forældre om for at finde svar på, hvilken betydning hjemmelæringsmiljøet har for barnets sproglige udvikling. Foto: Unsplash

04.02.2021 | Presse, Pædagogik, læring og filosofi, Arts

Jo før børn kommer i dagtilbud jo bedre udvikler de deres sprog

To år tidligere i dagtilbud giver seks måneders ekstra sprogudvikling før skolestart, lyder et af resultaterne fra en undersøgelse fra TrygFondens Børneforskningscenter, Aarhus Universitet. Effekten er dog størst, hvis du samtidig stimulerer barnets sprog derhjemme.

26.01.2021 | Forskning, Navne , Arts

Nordisk forskning skal være synlig for det danske kulturliv

Louise Ejgod Hansen, der til daglig er lektor i dramaturgi og forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, bliver ny redaktør på Nordisk Kulturpolitisk Tidsskrift

Michelle Obama har i sin tid som førstedame været højt profileret og på forsiden af Vogue ad flere omgange. Kamala Harris er netop nu på forsiden af Vogue som kommende vicepræsident, mens Melania Trump aldrig har fået tilbudt en forside i bladet. Foto:Unsplash

18.01.2021 | Samfund og politik, Arts

Om magt på høje hæle og ligestilling med måde

20. januar får USA deres første kvindelige vicepræsident. Det betyder også, at vi får USA’s første andenmand. Lektor Inger Hunnerup Dalsgaard tager temperaturen på ligestillingen i Det Hvide Hus og på førstedamernes forskellige favntag med rollen som præsidentens frue.

22.12.2020 | Konference, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

CFP: ELO 2021 Conference and Festival: Platform (Post?) Pandemic

In May, 2021, Digital Aesthtics Research Center (DDINF) will co-host the all-virtual ELO Conference and Media Arts Festival with the theme Platform (Post?) Pandemic.

Blandt de aktuelle bevillinger er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Fuglsang Kunstmuseum om 'Kunst som regional identitetsformer'. Foto: Fuglsang Kunstmuseum.

18.12.2020 | Bevillinger, Kunst, kultur og medier

Arts modtager bevillinger til forskning i museumskunst

Sammen med en række danske kunstinstitutioner har Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik og Kultur og Museologi modtaget fem stipendier til at forske i blandt andet kuratering og kunsthistorie.

Viser resultater 11 til 20 ud af 328

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste