Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

26.01.2021 | Forskning, Navne , Arts

Nordisk forskning skal være synlig for det danske kulturliv

Louise Ejgod Hansen, der til daglig er lektor i dramaturgi og forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, bliver ny redaktør på Nordisk Kulturpolitisk Tidsskrift

Michelle Obama har i sin tid som førstedame været højt profileret og på forsiden af Vogue ad flere omgange. Kamala Harris er netop nu på forsiden af Vogue som kommende vicepræsident, mens Melania Trump aldrig har fået tilbudt en forside i bladet. Foto:Unsplash

18.01.2021 | Samfund og politik, Arts

Om magt på høje hæle og ligestilling med måde

20. januar får USA deres første kvindelige vicepræsident. Det betyder også, at vi får USA’s første andenmand. Lektor Inger Hunnerup Dalsgaard tager temperaturen på ligestillingen i Det Hvide Hus og på førstedamernes forskellige favntag med rollen som præsidentens frue.

22.12.2020 | Konference, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

CFP: ELO 2021 Conference and Festival: Platform (Post?) Pandemic

In May, 2021, Digital Aesthtics Research Center (DDINF) will co-host the all-virtual ELO Conference and Media Arts Festival with the theme Platform (Post?) Pandemic.

Blandt de aktuelle bevillinger er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Fuglsang Kunstmuseum om 'Kunst som regional identitetsformer'. Foto: Fuglsang Kunstmuseum.

18.12.2020 | Bevillinger, Kunst, kultur og medier

Arts modtager bevillinger til forskning i museumskunst

Sammen med en række danske kunstinstitutioner har Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik og Kultur og Museologi modtaget fem stipendier til at forske i blandt andet kuratering og kunsthistorie.

18.12.2020 | Sundhed og sygdom, Sprog og kommunikation, Bevillinger

Forskningsgruppe sætter fokus på lægers brug af tolke i konsultationen

Kommunikationen halter, når læger bruger tolke i konsultationen med etniske minoritetsborgere. Det resulterer i manglende medicinindtag, færre henvisninger og unødvendige indlæggelser. I et nyt studie vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge, hvordan tolkningen mellem læge og patient kan blive bedre.

03.12.2020 | Forskning

Millionbevilling til lektor Michaela Hejná fra Engelsk

Carlsbergfondet har netop uddelt 50,6 mio. kr. til 43 forskere inden for både naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab på Aarhus Universitet. Emnerne spænder vidt i de mange forskningsprojekter på Arts. Blandt årets modtagere er lektor Michaela Hejná fra Engelsk. Se alle modtagerne fra Arts her.

Danske kulturhuse er vigtige for et levende demokrati, påpeger et nyt studie.

19.11.2020 | Arts, Forskning

Nyt studie peger på kulturhuse som demokratiske arenaer

Med afsæt i en omfattende spørgeskemaundersøgelse har forskere fra Arts kortlagt, hvordan borgere i høj grad har indflydelse på aktiviteterne og driften i landets kulturhuse. Husene giver mulighed for, at brugerne selv kan sætte initiativer i værk – fra koncerter og udstillinger til debatter og borgermøder.

29.10.2020 | Arts, Priser

Lyden må ikke overhøres i medieforskningen

Der er skyllet en lydbølge ind over det danske og internationale medielandskab de seneste år i form af podcasts, digitale lydbøger, lydaviser og sågar afslapnings- og helseapps. Derfor var der heller ingen tvivl hos juryen hos forlaget Samfundslitteratur, at vinderen af Lærebogsprisen 2020 skulle gå til lektor Iben Have fra Aarhus Universitet med…

De studerende på masteruddannelsen i it er meget erfarne it-medarbejdere. I gennemsnit har de 16 års erhvervserfaring, inden de starter på uddannelsen. 
På masteruddannelsen i it kommer 68 procent af de studerende fra den private sektor og hovedsageligt fra Jylland. 14 procent af de studerende kommer fra Sjælland.
På masteruddannelsen i it kobles viden på højt teoretisk niveau med de studerendes erhvervsmæssige praksis.

29.10.2020 | It, datalogi og matematik , Arts, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Master i it vinder europæisk pris for at styrke landets it-kompetencer

Mere end 1800 personer fra en bred vifte af brancher har læst på masteruddannelsen i it. Formålet med uddannelsen er at sikre flere it-professionelle opdaterede kompetencer – en indsats, der nu har fået en fornem anerkendelse i form af Informatics Europe Best Practices in Education Award 2020

Professor Mads Rosendahl Thomsen
Lektor Kristoffer Laigaard Nielbo

23.09.2020 | Bevillinger, Arts

Nyt forskningsprojekt kan være med til at forudsige successen bag litterære værker

I et nyt forskningsprojekt skal kunstig intelligens beriges med forskning inden for litteraturvidenskaben. Formålet er at give en bedre forståelse af litterær kvalitet og dermed skabe et mere kvalificeret system til at vurdere litterære værker til gavn for både forlæggere, forfattere, bibliotekarer samt forskere. Projektet er støttet af…

Viser resultater 1 til 10 ud af 312

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste