Nyheder

Børn er på mange måder et appendiks til os som forældre, og derfor bliver de en del af vores selvfortælling på de sociale medier, forklarer medieforsker Maja Sonne Damkjær.

08.06.2021 | Arts

Kære SoMe, her er mit barn

Brugen af de sociale medier står i høj grad i børnenes tegn, når livet som mor tager over. Men hvorfor er moderrollen blevet så integreret en del af sociale platforme som Facebook og Instagram? Det har medieforsker Maja Sonne Damkjær fra Aarhus Universitet undersøgt i sit forskningsvirke. Bliv klogere på fænomenet ’sharenting’.

Deltagere i gang med tilblivelsen af kunstværket 'Grænseløse Sting'. Foto: Trapholt.

03.06.2021 | Arts, Bevillinger, Forskning

Forskningsprojekt undersøger kunstmuseer som rum for meningsfulde fællesskaber

Et nyt forskningsprojekt mellem Aarhus Universitet og kunstmuseet Trapholt vil afdække, hvordan kunstmuseer kan inddrage borgere i kunstneriske projekter og derigennem bidrage til samfundsspørgsmål som demokratisk inklusion og flerstemmighed. Velux Fonden har støttet projektet med fem millioner kroner.

31.05.2021 | Arts

Er mit arbejde at være mor eller forfatter?

Stefan Kjerkegaard er lektor i nordisk litteratur og forsker blandt andet i, hvordan fiktion ikke altid er et alternativ til virkeligheden. Fiktion kan også bringe os tættere på virkeligheden. Et eksempel på det er den anmelderroste roman Mit Arbejde af Olga Ravn, som giver stemme til ”nye” moderskabserfaringer.

Foto af Birthe Vembye

25.05.2021 | Arts

Professor Isabelle Torrance modtager Victor Albeck-prisen 2021

Professor Isabelle Torrance tildeles Victor Albeck-prisen for hendes bidrag til udviklingen af forskningsfeltet ”Classical Reception Studies”.

Foto: Maiken Kestner

25.05.2021 | Arts

Talentpris til Sophus Helle

Sophus Helle blandt årets modtagere af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris

18.05.2021 | Forskning

Millionbevilling til tre forskere fra IKK

Hanne Bruun, Kasper Schiølin og Ulla Kallenbach har hver modtaget en millionbevilling fra Danmark Frie Forskningsforbund til deres forskning inden for medier, teknologi og kunst.

Jacob Lund.

12.05.2021 | Arts, Bevillinger, Forskning

Nyt forskningsprojekt sætter lup på samtidskunstens praksisser

Et nyt forskningsprojekt vil over de næste fire år undersøge, hvordan samtidskunstens praksisser og værker fungerer som kunst i forhold til den samfundsvirkelighed, de virker i. Novo Nordisk Fonden har støttet projektet med en millionbevilling.

29.04.2021 | Arts, Konference

MatchPoints bliver AU's første fysiske konference i lang tid

I over et år har alle konferencer på AU været virtuelle. Men i slutningen af maj åbner dørene i Søauditorierne for en konference med mulighed for fysisk deltagelse. MatchPoints-konferencen sætter fokus på, hvad digitaliseringen gør ved vores samfund, kultur og hverdag – på godt og ondt.

Carsten Stage.

11.04.2021 | Arts, Bevillinger, Forskning

Tværfagligt forskningsprojekt undersøger virkning af onlinefællesskaber for patienter

Med støtte på knap en million kroner sætter et nyt forskningsprojekt fokus på, hvordan sociale medier kan være et meningsfyldt redskab for patienter, som efterlyser sammenhæng i et til tider uoverskueligt sundhedsvæsen.

En ny guide udviklet af Center for den Digitale Omstilling i Byer og Samfund på Aarhus Universitet vil hjælpe landets kommuner og virksomheder med at skabe et bæredygtigt, digitalt samfund. Foto: Colourbox.

07.04.2021 | Arts, Forskning

Ny guide skal hjælpe kommuner og virksomheder med at gøre det digitale samfund bæredygtigt

En ny, gratis guide udviklet af kræfter fra Aarhus Universitet giver landets myndigheder og erhvervsliv en række værktøjer til at omsætte data og digitalisering til et bæredygtigt samfund for danskerne.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste