Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afdeling for Medievidenskab og Journalistik

Om Medievidenskab og Journalistik

Afdelingen for Medievidenskab og Journalistik er en af i alt ni afdelinger på instituttet for Kommunikation og Kultur på fakultetet ARTS. Afdelingen har otte forskningscentre, som forsker i den accelererende udvikling inden for medier og journalistik. Dertil adresserer afdelingen spørgsmål og centrale problematikker, som samfundet og mennesker står overfor. Et centralt interessefelt er udvikling og digital evolution af massemedier og nye digitale medier. Afdelingens syv uddannelser - og supplerende kurser på BA, KA og Ph.D.-niveau - tilbyder en forskningsbaseret uddannelse, som undersøger indhold, organisationer samt brug af medier og journalistik i aktuelle og historiske perspektiver i nationale og internationale sammenhænge.


Nyheder

09.06.2021 | Medievidenskab og Journalistik

Translation Matters: The Centre for Transnational Media Research brings together young television researchers from twelve countries

With the third iteration of the Transnational Television PhD course, 19 more excellent young scholars from across the globe joined Aarhus University’s hub for networking and the exchange of transnational television research, the Centre for Transnational Media Research.

13.05.2021 | Medievidenskab og Journalistik

Ny podcast til de studerende på medievidenskab

Afdelingen for Medievidenskab og Journalistik har fået sin egen podcast. Medielidenskab er en podcast til studerende, der er nysgerrige på det faglige- og sociale studieliv. I podcasten snakker Benjamin Andreassen og Naja Schultz med undervisere og studerende, som kan gøre lytterne klogere på temaer såsom udveksling, bacheloropgave og praktik.

Det er professor Niels Brügger, der er centerleder for afdelingens nye forskningscenter. Han har beskæftiget sig med internetforskning og digitale metoder siden begyndelsen af 00'erne. (Foto: Lars Kruse, AU Foto)

28.04.2021 | Medievidenskab og Journalistik

Afdelingen for Medievidenskab og Journalistik får nyt forskningscenter

Centre for Digital Methods and Media (CDMM) er navnet på afdelingens nye forskningscenter. Forskningscenteret skal fremme kritisk brug og udvikling af digitale metoder, fortæller centerleder Niels Brügger.


Kommende arrangementer

Ingen nyheder i denne liste


Forskningscentre


Presseklip

Afdelingsleder

Anne Marit Waade

Professor, Afdelingsleder

Fagkoordinator for Bacheloruddannelsen i medievidenskab

Fagkoordinator for Kandidatuddannelsen i medievidenskab

Fagkoordinator for Kandidatuddannelsen i journalistik

Line Hassall Thomsen

Videnskabelig assistent

Fagkoordinator i tilvalg i film og medier

Aftagerpanel

Deltagerne i aftagerpanelet er involveret i at udvikle tidssvarende uddannelser, der lever op til efterspurgte kompetencer på arbejdsmarkedet. Her får du en oversigt over panelet for Afdeling for Medievidenskab og Journalistik.

  • Kirstine Dollerup, Executive Producer/head of productions, M2 Film
  • Annette Bach, Managing Director, Mediacom
  • Anne Stig Engdal, Indholdsdirektør, TV2
  • Troels Mylenberg, Studievært, TV2 News
  • Julie Daugaard, Strategic Director, Carat
  • Christian Schwartz Laustsen, Direktør, Seismonaut
  • Rasmus Ladefoged, Programchef, Metronome Productions