Linjen Organisation
Aarhus Universitet udbyder sammen med Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og universitetssamarbejdet It-vest en fleksibel Master i it, der har tre linjer: Organisation, Softwarekonstruktion samt Interaktionsdesign og multimedier.
Master i it giver højtuddannede it- medarbejdere mulighed for at styrke deres kompetencer inden for it-udvikling og strategisk udnyttelse af it.
Uddannelsen henvender sig til personer, der arbejder med:
Arts, Aarhus Universitet udbyder masterprojektet på linjen Organisation.
Fagpakker på linjen Organisation
På grund af for lav interesse for vores fagpakker på linjen i interaktionsdesign og multimedier, stopper udbuddet på denne linje med udgangen af 2022.
Sidste udbud af masterprojektet på linjen i interaktionsdesign og multimedier på Arts er i foråret 2023.
Sidste udbud af undervisning i øvrige fag og fagpakker på linjen fremgår af it-vest's side.
Ansøgere til linjen i organisation og linjen i interaktionsdesign og multimedier skal have gennemført mindst:
Erhvervserfaringsmæssige:
Ansøgere skal have haft mindst to års relevant erhvervserfaring optjent efter den adgangsgivende uddannelse. Der kan ikke dispenseres fra dette krav.
Relevant erhvervserfaring betyder for linjerne:
Rammerne omkring masteruddannelsen i it er sat af uddannelsens studieordning og af den overordnede bekendtgørelse for masteruddannelser på universiteterne.
Studieordningen for master i it består af en studieordning og et fagbilag. Fagbilaget opdateres en gang årligt i forhold til det aktuelle fagpakkeudbud.
Studieordning og fagbilag udarbejdes af Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet i fællesskab med It-vest som koordinator.
Fagpakkerne på linjen Interaktionsdesign og multimedier samt enkelte fagpakker på linjen Organisation hører på Aarhus Universitet under Studienævnet ved Institut for Kommunikation og Kultur.
For generelle regler og bekendtgørelser vedr. masteruddannelser se Regler og bekendtgørelser.
På de fleste uddannelser kan du søge om optagelse to gange om året. I foråret (frist 2. maj) kan du søge optagelse på enten hele uddannelsen eller på modul 1 eller 3. I efteråret (frist 15. november) kan du søge optagelse på modul 2 eller 4. Modul 4 er masterprojektet, og det kan du kun blive optaget på, hvis du har bestået de tre foregående moduler.
På nogle uddannelser er der kun mulighed for optagelse på hele uddannelsen, ikke på enkeltmoduler. Enkelte uddannelser har andre ansøgningsfrister.
I faktaboksen (Fakta om uddannelsen) kan du se, hvornår den næste ansøgningsfrist er, samt hvad der udbydes, og fx om du kan søge om optagelse på hele masteruddannelsen eller enkeltmoduler.
De fleste uddannelser skal søges via det digitale ansøgningssystem DANS, hvor du sender din ansøgning direkte i systemet. Enkelte uddannelser skal du dog stadig søge via ansøgningsskema. Du ser i faktaboksen, hvordan du søger optagelse på uddannelsen.
Sammen med din ansøgning skal du vedlægge/uploade kopi af eksamensbeviser og en beskrivelse af anden uddannelse eller andre relevante kvalifikationer.
Du skal også vedlægge/uploade dokumentation for to års relevant erhvervserfaring* (fx arbejdsgivererklæring eller kopi af ansættelsesbevis eller lønseddel). Har du inden for de seneste 3 år søgt om optagelse på en af vores efter- og videreuddannelser, behøver du ikke vedlægge/uploade den samme dokumentation igen.
Alle dine bilag skal være mærket med dato, navn og CPR-nummer.
Skal du ikke søge via det digitale ansøgningssystem, skal du i stedet sende ansøgningsskemaet til:
6 uger efter ansøgningsfristens udløb modtager du svar på din ansøgning.
Universitetet har ret til at aflyse et kursus eller udbudt undervisning efter ansøgningsfristens udløb. Fx i tilfælde af for få tilmeldte.
Universitetet registrerer persondata, adgangsgrundlag samt resultatet af universitetets behandling af ansøgningen. Behandling af personoplysninger sker efter Aarhus Universitets regler
Deltagerbetalingen er per modul og ses i faktaboksen. Deltagerbetaling ved universitetets efter- og videreuddannelser pålignes ikke moms.
Deltagerbetalingen opkræves forud for semesterstart. Betalingen dækker omkostninger til undervisning, 3 eksamensforsøg pr. disciplin og administration. Der kan udover deltagerbetalingen være udgifter til undervisningsmateriale.
Deltagerbetalingen giver dig ret til at følge undervisningen i det semester, du er optaget i. Hvis du ønsker at deltage i det samme undervisningsforløb igen senere, skal du indsende en ny ansøgning om optagelse, og der vil blive opkrævet deltagerbetaling igen. En ny deltagerbetaling giver ikke flere eksamensforsøg, og du kan derudover ikke gå til eksamen i et allerede bestået fag.
Du får først eksamensret, når din deltagerbetaling er registret i vores system.
Statstilskuddet til deltidsuddannelse fastsættes i finansloven for et år ad gangen. Aarhus Universitet tager forbehold for eventuelle justeringer af deltagerbetalingen.
Hvis du ønsker at afmelde dig fra et uddannelsesforløb, skal du afmelde dig skriftligt til administrationen på Efter- og Videreuddannelse, Arts. Du afmelder dig ved at sende en mail til: evu.arts@au.dk.
Medmindre andet fremgår af dit optagelsesbrev, kan du få deltagerbetalingen refunderet, hvis vi modtager din skriftlige afmelding inden første undervisningsgang og senest 1. september ved undervisning i efterårssemestre og senest 1. februar ved undervisning i forårssemestre. Efter undervisningen er startet, er det ikke længere muligt at få refunderet din deltagerbetaling.
Vejledning om optagelse samt spørgsmål til indskrivning og fakturering:
Efter- og Videreuddannelse, Arts Studier
Tlf.: 8716 1097
E-mail: evu.arts@au.dk
Spørgsmål til det faglige indhold på uddannelsen:
Fagkoordinator Peter Danholt
Tlf.: 87162006
E-mail: pdanholt@cc.au.dk
Udviklingschef It-Vest, Bettina Lundgaard Hansen
Tlf.: 7027 6852
E-mail: blh@it-vest.dk