Aarhus Universitets segl

Helle Vrønning Dam

Titel

Professor

Primær tilknytning

Helle Vrønning Dam

Fagområder

  • Tolkning
  • Konferencetolkning
  • Oversættelse
  • EU
  • Int. Virksomhedskommunikation

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Profil

Helle Vrønning Dam er professor i tolkning og oversættelse ved Aarhus Universitet og adjungeret professor ved Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet. 

Hendes forskning og undervisning har fokus på tolkning, oversættelse og sprog i virksomheder og internationale organisationer. Siden 2013 har hun især beskæftiget sig med at udvikle og lede Master i Konferencetolkning, der som den eneste uddannelse af sin art i Danmark uddanner højt specialiserede konferencetolke. I den forbindelse har hun et omfattende samarbejde med EU-institutionerne, som er de primære aftagere af uddannelsens kandidater.

Ved Ilisimatusarfik har hun blandt andet bidraget til at udvikle en uddannelse i oversættelse og tolkning mellem grønlandsk og dansk.

Hun er medlem af uddannelsesudvalget for tegnsprogs- og skrivetolkeuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole og det videnskabelige rådgivningsudvalg for Zentrum für Translationswissenschaft ved Universitetet i Wien. Hun sidder desuden i redaktion og rådgivningsudvalg for tre internationale tidsskrifter: Interpreting, The Interpreter’s Newsletter og Hermes.

I 2014 modtog hun Hedorfs Fonds pris for forskning i international virksomhedskommunikation og sprog.

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle