Aarhus Universitets segl

SAMSURIUM: ”Vi vil skabe fællesskab på tværs af årgangene”

Studerende på medievidenskab skal have et stærkere socialt fællesskab. Sådan lyder det fra SAMSURIUM, der er en del af SAMS (Sammenslutningen af mediestuderende).

Siden marts 2020 har afdelingens studerende levet et studieliv, som man ikke kunne have forestillet sig inden nedlukningen. Undervisning foran computeren, omlagte eksaminer og aflyste fredagsbarer. Dette har skabt store trivselsudfordringer hos nye og gamle studerende, udtaler Melanie McLennan, der er medlem af SAMSURIUM:

”SAMSURIUM er sat i søen i forsøget på at skabe et fællesskab blandt bachelor- og kandidatstuderende på medievidenskab. Coronaen har haft store konsekvenser for trivslen, og vi håber på, at vi - under og efter corona - kan være med til at samle de studerende på alle årgange.”

Mere fokus på det sociale

Idéen til SAMSURIUM står Peter Hedegård Madsen bag. Han studerer på medievidenskab på sjette semester og har selv savnet at få et større netværk på studiet:

”Jeg kender jo kun en lille kreds af medievidenskabere. Jeg synes, at der er så meget potentiale i studerende, der har så meget til fælles. Før i tiden har man primært kunne mødes med medstuderende i fredagsbaren. Det kunne være sjovt at mødes socialt på en anden måde.”

Peter Hedegård Madsen forklarer, at han blev inspireret til SAMSURIUM af sin roomie, der studerer statskundskab:

”Min roomie er en del af et udvalg på sit studie, der arrangerer sociale arrangementer såsom kanoture, ølsmagning og filmaftener. Derfor tænkte jeg: Hvorfor har vi ikke det samme tilbud her?”

Bang, bang, BANKO

Det første arrangement hedder ’Bang, bang, BANKO’. Her kan medievidenskabere dyste mod medstuderende på alle semestre og vinde præmier.

Arrangementet finder sted fredag den 19. marts klokken 17:00-19:00. På grund af corona afholdes arrangementet virtuelt på Zoom. For at deltage skal man være medlem af SAMS. Det koster 100 kroner at blive medlem, og så gælder det hele ens studietid. Få din billet her.