Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Introuge 2021: Nye cheftutorer på medievidenskab

Det er Benjamin Bisgaard, Ditte Lassen og Iben Hermansen, der skal stå i spidsen for medievidenskabs introuge. Vi har snakket med de tre nyudnævnte cheftutorer om, hvilke forventninger de har til årets arbejde.

29.03.2021 | Benjamin Andreassen & Naja Schultz

Ditte Lassen, Benjamin Bisgaard og Iben Hermansen

Det første spadestik er blevet taget til introugen i august 2021. Afdelingen har ansat tre nye cheftutorer, der overtager palletten fra Benjamin Andreassen og Naja Schultz. Og de nye cheftutorer ser frem til at komme i gang med planlægningsarbejdet:

“Vi glæder os til at trække i de lilla trøjer igen. Vi har lige afholdt tutor-pitch, og så skal vi udvælge årets tutorhold i april. Vi er allerede godt i gang,” siger Iben Hermansen.

Selvom planlægningen er på et tidligt stadie, har de allerede gjort sig tanker om, hvordan introugen skal forløbe. Ditte Lassen fortæller, at de ønsker at kombinere det traditionelle program med nye erfaringer fra sidste år:

“På grund af corona afholdt vi IT-kurset online. Det havde vi en stor succes med sammenlignet med de tidligere år, hvor alle russerne sad i et klasselokale. Derhjemme kunne russerne følge instruktionerne i deres eget tempo uden at skulle stresse over, hvor langt de andre var nået.” 

Ønsker at samle alle hold 

Cheftutorerne fortæller, at årets introuge skal have fokus på at samle holdene. Sidste år blev de nye studerende opdelt i små ‘introgrupper’ á 8-10 personer på grund af smitterisiko. Det bliver forhåbentligt anderledes i år:

“Vi ønsker at samle holdene endnu mere på tværs. Det kan danne grobund for godt venskab og fællesskab, ligesom vi selv husker det fra vores ‘normale’ introuge i 2019,” siger Iben Hermansen.

Har både en plan A og en plan B 

I lyset af corona har cheftutorerne i sinde at planlægge ud fra to scenarier. Et scenarie, hvor samfundet er åbnet op, og et scenarie hvor samfundet er underlagt visse restriktioner:

“For at være bedst muligt forberedt regner vi med altid at have en plan B parat. Det er lige så meget for tutorernes skyld, så de ikke behøver at planlægge det hele om i sidste øjeblik,” siger Benjamin Bisgaard.

Vi giver her et overblik over, hvem de nye cheftutorer er:

Benjamin Bisgaard

  • Er 25 år og læser på 4. semester på medievidenskab
  • Er glad for sport og koncerter samt at hygge med sin familie og venner.
  • Var i 2020 en del af planlægningsudvalget samt formand for tutorernes video-udvalg  

Ditte Lassen

  • Er 21 år og læser på 4. semester på medievidenskab
  • Kan godt lide koncerter og at bruge tid med sine venner
  • Var i 2020 ledende tutor for planlægningsudvalget 

Iben Hermansen

  • Er 22 år og læser på 4. semester på medievidenskab
  • Kan godt lide at engagere sig studielivet og hygge med sine venner
  • Var i 2020 ledende tutor for hyttetursudvalget 

Medievidenskab og Journalistik