Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Litteratur i digital transformation

DDINF er velrepræsenteret ved seminar på Dokk1 d. 30. april.

02.04.2019 | Malthe Stavning Erslev

Dokk1 huser d. 30. april et seminar om digital litteratur. Centralbibliotekerne skriver:

Digital litteratur, som nyt bibliotekstilbud, er modnet meget de senere år og på denne temadag er der fokus på, hvordan vi som biblioteker kan håndtere de litterære genrer, der er født i digitale medier. Herunder hvordan vi gør tilbuddene relevante for de kommende generationer, hvis kulturforbrug er knyttet til digitale medier.

Seminaret inkluderer en udstilling, oplæsninger og oplæg fra fremtrædende eksperter indenfor digital litteratur, herunder Dan Ringgaard fra AU, Afdeling for Nordisk Sprog og Litteratur.

DDINF er repræsenteret på flere måder:

  • Winnie Soon er med sit værk 'Vocable Code' shortlisted til Folkebibliotekernes pris til digital litteratur. Soon vil desuden fremføre værket live sammen med Geoff Cox ved seminaret.
  • Søren Pold vil sammen med Scott Rettberg fra Universitetet i Bergen præsentere prisen samt afsløre vinderen, som han sammen med resten af juryen har været med til at vælge.
  • Udstillingen inkluderer en ny udgave af Poesimaskinen - 'Oraklet fra Selphie' -  som sætter fokus på forholdet mellem sociale medier, antikke orakler, horoskoper og tech-myter. Den nye udgave er skrevet og udviklet af Jakob Fredslund (Alexandra Instituttet), Søren Pold og Malthe Stavning Erslev.

Deltagelse i seminaret kræver billet.

Poesimaskinen er oprindeligt udviklet i et samarbejde mellem Roskilde Bibliotekerne og CAVI, Aarhus Universitet.

https://centralbibliotek.dk/konference/litteratur-i-digital-transformation

http://www.turnonliterature.eu/index.php/2019/03/22/see-the-selected-works-for-the-public-library-prize-for-electronic-literature-and-find-your-personal-winner/

Seminar, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab