Aarhus Universitets segl

Hvordan kan teknologi støtte op om det gode børneliv?

Aarhus Universitet har i samarbejde med LEGO Fonden og Intel værtskabet for den største internationale forskningskonference om børn og teknologi. Arrangementet foregår i Aarhus den 17.-20. juni.

Gennem fire dage vil førende forskere fra hele verden og erhvervsliv mødes og drøfte den nyeste viden om teknologi og dens betydning for børns udvikling, trivsel og læring. Konferencen hedder Interaction Design and Children (IDC) og er en årlig konference, som samler forskere og industri inden for krydsfeltet: teknologi, børn og læring. Sidste år blev konferencen afholdt i New York City, i 2015 i Bosten og i år i Aarhus.

”På konferencen åbnes alverdens forskningslaboratorier op, og nye teknologier, forskningsmetoder og teknikker inden for design til og med børn drøftes af internationale eksperter. Et centralt spørgsmål på konferencen er, hvordan nye teknologier kan støtte op om det gode børneliv,” fortæller Ole Sejer Iversen, der er professor på Center for Participatorisk IT på Aarhus Universitet og konferenceansvarlig. 

Støtte fra erhvervslivet
Som noget nyt afsluttes IDC konferencen i år hos LEGO Fonden i Billund, hvor alle deltagere i fællesskab med designere og forskere fra LEGO Koncernen vil arbejde på at give nye bud på udviklingen af teknologier til understøttelse af børns kreativitet og udvikling.

”I IDC netværket finder du de mest progressive forskere i verden inden for interaktionsdesign. I mange år har netop dette netværk forholdt sig indgående til spørgsmålet om, hvordan nye digitale produkter og oplevelser kan gøre en positiv forskel for børn i deres hverdag. Vi støtter denne agenda, og LEGO Fonden er særligt interesseret i at rejse en diskussion omkring, hvordan vi bedst understøtter, at børn forbliver nysgerrige og lærer hele livet igennem. For eksempel ved at skabe og designe nye kreative digitale redskaber,” udtaler Bo Stjerne Thomsen, Director i LEGO Fonden. Og tilføjer: ”Det er i forskermiljøer som dette, at legs betydning for læring og børns udvikling skal sættes på dagsordenen, og vi er glade for, at vi har fået lov til at være medværter på dette års konference.”

Fakta om konferencen: Interaction Design and Children

  • Konferencen løber af stablen den 17-20. juni

Læs mere om konferencenpå www.idc2014.org

  • Dagen før konferencen, den 16. juni er Aarhus Universitet vært for konferencen ”FabLearn Europe” i samarbejde med Bremen Universitet og Stanford University. Her mødes internationale forskere med skoleledere fra Århus, Vejle og Silkeborg kommune for at diskutere de vigtigste udfordringer inden for fremtidens undervisning og samarbejdet i FabLab@school.

Læs mere om konferencen d. 16. juni på www.fablearn.eu


Yderligere oplysninger

Professor Ole Sejer Iversen

Mail: oiversen@cavi.au.dk

Tlf.: 8716 1996

Mobil: 5054 6778