Afdeling for Kunsthistorie,

Æstetik & Kultur og Museologi

Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi udgør en af de ni afdelinger ved Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet. Afdelingen udbyder uddannelser inden for kunsthistorie, æstetik og kultur, æstetisk kommunikation, visuel kultur og museologi, herunder den engelsksprogede masteruddannelse MA Curating.

Der er ca. 25 fasttilknyttede undervisere og forskere (professorer, lektorer og adjunkter/postdocs), samt et antal eksterne undervisere. Derudover har afdelingen ca. 15 ph.d.-studerende.

Forskerne på afdelingen indgår sammen med forskere fra andre afdelinger i de to tværfaglige forskningsprogrammer: Kulturelle transformationer og Museologisk forskningsprogram samt i forskningsprojekterne: Den demokratiske offentlighed, The Contemporary Condition og Posthuman Aesthetics

Afdelingens medarbejdere er aktive i følgende forskningscentre:

Andre forskergrupper:

Desuden bruges afdelingens medarbejdere ofte som eksperter i medierne omkring kunst, museer, æstetik og kultur, lyd og auditiv kultur, og de formidler også deres forskning gennem foredrag i en bredere offentlighed.

Billedet øverst på siden: © Christian Salling & Peter Ole Pedersen, Digital Audiobooks, Routledge 2016.

Læs mere om de enkelte fag:

Kommende arrangementer i afdelingen

ons 21 nov
19:00-21:00 | Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C
How We Curate: Foredragsrække om kuratering
Der er fokus på nye samtidskunstinstitutioner, når kurator Carl Martin Faurby fra Kunsthall Trondheim og direktør og kurator Marie Dufresne fra Kunsthal 6100 i Haderslev præsenterer og diskuterer deres praksisser i regi af foredragsrækken How We Curate
tor 22 nov
14:15-17:00 | Kasernen, Langelandsgade 139, Building 1584, Room 124
Søren Pold and Christian Ulrik Andersen: The Metainterface – Critical Realism and Design
Aesthetic Seminar
tor 29 nov
14:15-17:00 | Kasernen, Langelandsgade 139, Building 1584, Room 112
Jørn Erslev Andersen: Aktuelle perspektiver på Asger Jorns kunstteori, situlogi og triolektik
Æstetisk Seminar
ons 05 dec
19:00-21:00 | Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C
How We Curate: Foredragsrække om kuratering
Det sidste How We Curate arrangement i 2018 har Rhea Dall, som er direktør og kurator ved UKS i Oslo, og Toke Lykkeberg, som er kurator og leder af Tranen i Gentofte, på programmet. Begge talere arbejder med yngre samtidskunstnere og produktion af nye værker.
tor 13 dec
14:15-17:00 | Kasernen, Langelandsgade 139, Building 1584, Room 112
Alexandra Walsham: Converting the Cross: Monuments, Memory and Time in Post-Reformation England
Aesthetic Seminar in colaboration with LUMEN