Afdeling for Kunsthistorie,

Æstetik & Kultur og Museologi

Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi udgør en af de ni afdelinger ved Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet. Afdelingen udbyder uddannelser inden for kunsthistorie, æstetik og kultur, æstetisk kommunikation, visuel kultur og museologi, herunder den engelsksprogede masteruddannelse Curating.

Der er ca. 25 fasttilknyttede undervisere og forskere (professorer, lektorer og adjunkter/postdocs), samt et antal eksterne undervisere. Derudover har afdelingen ca. 15 ph.d.-studerende.

Forskerne på afdelingen indgår sammen med forskere fra andre afdelinger i de to tværfaglige forskningsprogrammer: Kulturelle transformationer og Medialitet, materialitet og æstetisk betydning, samt i forskningsprojekterne: Den demokratiske offentlighed, The Contemporary Condition, Posthuman Aesthetics og Litteratur mellem medier.

Afdelingens medarbejdere er aktive i følgende forskergrupper:

Desuden bruges afdelingens medarbejdere ofte som eksperter i medierne omkring kunst, museer, æstetik og kultur, lyd og auditiv kultur, og de formidler også deres forskning gennem foredrag i en bredere offentlighed.

Billedet øverst på siden: © Christian Salling & Peter Ole Pedersen, Digital Audiobooks, Routledge 2016.

Læs mere om de enkelte fag:

Kommende arrangementer i afdelingen

tir 07 mar
17:00-19:00 | Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C
KURATOR-TALK AF KRISTINE SIEGEL
The right thing at the wrong time is the wrong thing
tor 09 mar
14:15-17:00 | At Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, Aarhus C
Aesthetic Seminar. Aesthetics at the Edge of the Human
David Roden has worked as a Lecturer and Associate Lecturer in Philosophy at the Open University. He is author of Posthuman Life: Philosophy at the Edge of the Human (published by Routledge 2014).
tor 16 mar
14:15-17:00 | Kasernen, Langelandsgade 139, Bygn. 1584, Lokale 124
Æstetisk Seminar. Poet i massemedienes tidsalder: Charles Baudelaire og 1800-tallets medier
Marit Grøtta er førsteamanuensis i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.
tor 30 mar
14:15-17:00 | at Kasernen, Langelandsgade 139, Building 1584, Room 124
Aesthetic Seminar. Who Carries the Weight of History? Artistic Responses to Colonial Ruin(action)s in the former Danish West Indies
Mathias Danbolt is an art historian with a special focus on queer, antiracist, and decolonial perspectives on contemporary art and performance.
tor 20 apr
14:15-17:00 | at Kasernen, Langelandsgade 139, Nuilding 1584, Room 124
Aesthetic Seminar. Theory of the Gimmick
Sianne Ngai is Professor of English at Stanford University