Afdeling for Kunsthistorie,

Æstetik & Kultur og Museologi

Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi udgør en af de ni afdelinger ved Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet. Afdelingen udbyder uddannelser inden for kunsthistorie, æstetik og kultur, æstetisk kommunikation, visuel kultur og museologi, herunder den engelsksprogede masteruddannelse MA Curating.

Der er ca. 25 fasttilknyttede undervisere og forskere (professorer, lektorer og adjunkter/postdocs), samt et antal eksterne undervisere. Derudover har afdelingen ca. 15 ph.d.-studerende.

Forskerne på afdelingen indgår sammen med forskere fra andre afdelinger i de to tværfaglige forskningsprogrammer: Kulturelle transformationer og Museologisk forskningsprogram samt i forskningsprojekterne: Den demokratiske offentlighed, The Contemporary Condition og Posthuman Aesthetics

Afdelingens medarbejdere er aktive i følgende forskningscentre:

Andre forskergrupper:

Desuden bruges afdelingens medarbejdere ofte som eksperter i medierne omkring kunst, museer, æstetik og kultur, lyd og auditiv kultur, og de formidler også deres forskning gennem foredrag i en bredere offentlighed.

Billedet øverst på siden: © Christian Salling & Peter Ole Pedersen, Digital Audiobooks, Routledge 2016.

Læs mere om de enkelte fag:

Kommende arrangementer i afdelingen

tor 27 sep
14:15-17:00 | Kasernen, Langelandsgade 139, Building 1584, Room 124
Andreas Broeckmann: Seven Aspects of Machine Aesthetics
tir 09 okt
11:00-16:00 | Aarhus Universitet, Kasernen, Forskerhusets Mødelokale 114, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C
Det er sygt! Sygdom i kunsten, litteraturen og videnskaben i 1800-tallets Norden
Sygdom som kulturelt og visuelt inspirationsmateriale for 1800-tallet.
tor 11 okt
14:15-17:00 | Langelandsgade 139, Building 1584, Room 124
John Cayley: Reading with Aesthetics: before and after transactive synthetic language
tir 23 okt
13:00-17:00 | 1584 - 112
Skæve Samlinger
Ved seminaret Skæve Samlinger sætter Museologisk Forskningsprogram fokus på de dele af museernes samlinger, der er skæve i forhold til det enkelte museums hovedansvarsområde. Det kan for eksempel være et kunstmuseum, der har en samling arkivalier eller kulturhistoriske genstande, et arkiv der i tidens løb har fået tilført ikke-skriftlige genstande eller et kulturhistorisk museum der har en malerisamling.
tor 01 nov
14:15-17:00 | Langelandsgade 139, Building 1584, Room 124