Afdeling for Kunsthistorie,

Æstetik & Kultur og Museologi

Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik & Kultur og Museologi udgør en af de ni afdelinger ved Institut for Kommunikation og Kultur ved Aarhus Universitet. Afdelingen udbyder uddannelser inden for kunsthistorie, æstetik og kultur, æstetisk kommunikation, visuel kultur og museologi, herunder den engelsksprogede masteruddannelse Curating.

Der er ca. 25 fasttilknyttede undervisere og forskere (professorer, lektorer og adjunkter/postdocs), samt et antal eksterne undervisere. Derudover har afdelingen ca. 15 ph.d.-studerende.

Forskerne på afdelingen indgår sammen med forskere fra andre afdelinger i de to tværfaglige forskningsprogrammer: Kulturelle transformationer og Museologisk forskningsprogram samt i forskningsprojekterne: Den demokratiske offentlighed, The Contemporary Condition og Posthuman Aesthetics

Afdelingens medarbejdere er aktive i følgende forskningscentre:

Andre forskergrupper:

Desuden bruges afdelingens medarbejdere ofte som eksperter i medierne omkring kunst, museer, æstetik og kultur, lyd og auditiv kultur, og de formidler også deres forskning gennem foredrag i en bredere offentlighed.

Billedet øverst på siden: © Christian Salling & Peter Ole Pedersen, Digital Audiobooks, Routledge 2016.

Læs mere om de enkelte fag:

Kommende arrangementer i afdelingen

tor 11 maj
14:15-17:00 | At Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, Aarhus C
Aesthetic Seminar. Signer's Temporalities
Inge Hinterwaldner is currently professor for modern and contemporary art in the Institute of Art and Visual History at the Humboldt University in Berlin