Aarhus Universitets segl

Dansk universitet er vært for Europas største medie- og kommunikationskonference

Den anerkendte, europæiske ECREA-konference kommer til Danmark i denne måned. Det er første gang, konferencen holdes i Norden, og mere end 1.300 forventes at deltage i Europas største medie- og kommunikationskonference på Aarhus Universitet.

ECREA-konferencen i 2022 har temaet "Rethink Impact" og er arrangeret af Afdeling for Medievidenskab og Journalistik på Aarhus Universitet i samarbejde med Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og lokale partnere. Det er Europas største medie- og kommunikationskonference. Bag succesen med at tiltrække sig værtskabet ligger flere års hårdt arbejde og en målrettet indsats.

”Vi foreslog The European Communications Research and Education Association (ECREA) temaet ”Rethink Impact” som en ramme, da vi forsøgte at vinde værtskabet af dette års ECREA-konference. Impact handler om betingelserne for at omsætte forskningsindsigt til håndgribelige resultater for samfund, politik og erhvervsliv. Temaet stemmer overens med tidligere initiativer i Aarhus og Aarhus Universitets vision. Det bygger på universitetets strategier og frugtbare samarbejdspartnerskaber med erhvervslivet, regionen og civilsamfundet, og det resonerer også med erfaringerne fra Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 med mottoet ’Let's Rethink’ og det tilhørende rethinkIMPACTS 2017-projekt mellem Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Region Midtjylland,” fortæller professor Anne Marit Waade, der er afdelingsleder på Medievidenskab og Journalistik på Aarhus Universitet.

Om den kommende konference fortæller rektor ved DMJX, Julie Sommerlund:

”Kommunikation er kernen i det, vi på DMJX gør hver dag, og ECREA-konferencen vil give os fantastiske muligheder for at diskutere emner af central betydning med kolleger fra hele det internationale samfund. Desuden taler årets tema, "Rethink Impact", direkte til kernen af ​​DMJX. Hos DMJX er vi altid tæt på praksis, forretning og organisationer i alt, hvad vi gør, hvad enten det er uddannelse eller forskning. Vi er meget bevidste om det store ansvar, der hviler på skuldrene af institutioner som vores, der uddanner fremtidens kommunikatører.”

Fakta om ECREA
ECREA er et community med omkring 3.000 medlemmer, som arbejder med kommunikations- og medieforskning. Hovedformålet med ECREA er at være et mødested for forskere, der kan præsentere den nyeste forskning.

Det er en lokal  organisationskomité, der står bag Europas største medie- og kommunikationskonference: leder af det lokale organisationsudvalg Christoph Raetzsch og næstformænd Anne Marit Waade, afdelingsleder på Afdeling for Medievidenskab og Journalistik, Henrik Bødker fra Aarhus Universitet og Vibeke Thøis Madsen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Konferencen finder sted fra den 19. til den 22. oktober 2022.

Læs mere om ECREA-konferencen her


Yderligere information

Anne Marit Waade, Afdelingsleder

Afdeling for Medievidenskab og Journalistik

Aarhus Universitet

amwaade@cc.au.dk

Mobil 4023 1785