Aarhus University Seal

Hvad betyder AI-billeder for nyhedsmedierne?

Info about event

Time

Thursday 12 October 2023,  at 12:30 - 17:00

Location

Ritzau Scanpix, Store Kongensgade 14, DK 1264 København K

Organizer

Ritzau Scanpix og Centre for Aesthetics of AI Images (AIIM) ved Aarhus Universitet

Centre for Aesthetics of AI Images (AIIM) og Ritzau inviterer til workshop om, hvordan kunstig intelligens udfordrer vores forståelse af billeder i nyhedsmedierne

Alt fra stock photos til illustrationstegninger, fra stemningsfotos til krigsrapportager kan i dag genereres af kunstig intelligens – og bliver det i stigende grad. På den ene side kan AI-billedegenerering ses som en praktisk og kreativ sparringspartner, og på den anden side kan det ses som en alvorlig trussel mod den autenticitet og troværdighed, der udgør nyhedsmediernes kerne i et demokratisk samfund.

Det går stærkt, og for at kunne agere i denne nye billedverden har mediernes billedaktører brug for sammen at reflekterer over, hvordan vi kan forstå denne udvikling. Workshoppen faciliterer en sådan kritisk (selv)reflektion gennem faglige oplæg og gruppeøvelser med fokus på at begribe forskellige nuancer i AI-billeder implikationer for nyhedsmedierne. Der er desuden mulighed for at vende emnet mere uformelt under den indledende frokost og den afsluttende ‘torsdagsbar’.

Workshoppen henvender sig til professionelle, der producerer og/eller arbejder med billeder i danske nyhedsmedier (fotografer, illustratorer, billedredaktører m.fl.) Både fotopraktikanten og den erfarne billedchef, freelanceren og den fastansatte, er velkomne (tilmelding påkrævet).

Torsdag d. 12. oktober 2023, kl. 12.30-17.00

Ritzau Scanpix, Store Kongensgade 14, DK 1264 København K.

Tilmelding er påkrævet.

Kontaktperson: Lotte Philipsen, lottephilipsen@cc.au.dk