Aarhus University Seal

AI billeder hos Systime: (ud)dannelse og hverdagsbrug

Info about event

Time

Thursday 28 September 2023,  at 11:00 - 15:00

Organizer

Systime / AIIM

Workshoppens dilemmaer og diskussioner er gavnlige for alle, uanset om man er projektleder, forfatter, grafiker, arbejder med marketing eller noget helt femte.

I workshoppen undersøger vi, hvordan et forlag som Systime forholder til de mange nye muligheder for at generere billeder ved hjælp af kunstig intelligens. Det gør forlaget nemlig tilsyneladende på en lidt paradoksal måde:

Redaktionelt er der et stort fokus på at skabe undervisningsmateriale, der sætter eleverne i stand til begå sig som oplyste, kritiske og reflekterende borgere i en ny visuel kultur, hvor præmisserne for billedkunst, design, nyhedsmediernes billeddækning, hverdags-snapshots, mv er under voldsom forandring. En (ud)dannet forståelse af nye måder at skabe billeder på kræver ikke blot læsning af tekster men i særdeleshed også hands-on læringsaktiviteter, der sætter elever i stand til at forstå hvordan de nye billedtyper bliver til.

Men udarbejdelse af hands-on læringsmateriale vanskeliggøres af juridiske forhold, og resultatet er, at (sund) skepsis i én del af Systime paradoksalt nok forhindrer en anden del af forlaget i at udvikle det materiale, der ellers skulle fremme bedre læring hos eleverne. Paradokset forstærkes af, at en tredje gruppe medarbejdere (Systimes grafikere) anvender AI billedværktøjer som en integreret og naturlig del af det daglige arbejde.

I workshopppen undersøger vi dette paradoks på en åben og nysgerrig måde, hvor vi gennem faglige oplæg og hands-on eksperimenter afdækker og diskuterer nuancer og dilemmaer.

Deltagelse (inkl. frokost mv.) er gratis, men tilmelding er påkrævet. Tilmelding til: Johan Kjær Christensen på jac@systime.dk.

Arrangører: Systime og AIIM, Centre for Aesthetics of AI Images ved Aarhus Universitet.

Workshoppen er støtte af SHAPE, Aarhus Universitet