Aarhus Universitets segl

Samarbejdspartnere

LIVSTEGN udføres i et tæt samarbejde mellem forskere fra Aarhus Universitet samt eksperter og praktikere fra Aarhus Kommune, Aarhus Erhvervsakademi, Velfærdsteknologi & Hjælpemidler og VIVE. Projektet ledes af lektor Anders Albrechtslund fra Center for Overvågningsforskning på Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet.

Empirisk har projektet fokus på plejehjem i Aarhus Kommune og særligt Plejehjemmet Hedevej, hvor der er etableret et tæt samarbejde med ledelsen omkring behovsafklaring, dialogskabende aktiviteter og dataindsamling. På plejehjemmet er der 85 beboere, hvoraf 60-80% har diagnosticeret demens eller demenslignende problemer, som skaber risiko for ambulering.

VELUX FONDEN har bevilliget 4.972.565 kr. til projektet. Bevillingen er givet under VELUX FONDENS humanvidenskab og praksis-program. VELUX FONDEN er en almennyttig fond, der støtter humanvidenskabelige, kulturelle, sociale og miljømæssige formål for at fremme det danske demokratiske samfund på et oplyst, inkluderende og bæredygtigt grundlag. Derudover støtter fonden aktive ældre, øjen- og aldringsforskning.