På uddannelserne Digital design og Informationsvidenskab, Aarhus Universitet, ønsker vi at styrke vores samarbejde med virksomheder. Vi har derfor etableret et advisory board med særligt udvalgte virksomheder og it-professionelle.
Målet er, at vi gennem et tættere samarbejde ikke kun styrker kvaliteten i vores uddannelser, men også gør relevansen og værdien af de nyuddannede større for virksomheder og organisationer. Det faglige omdrejningspunkt for aftagerpanelet er primært det digitale arbejdsmarkeds kompetencebehov, kvalitetssikring af uddannelserne, fremtidige samarbejdsmuligheder mellem undervisere, studerende og virksomheder samt jobparatheden hos nyansatte kandidater.
Centrale pointer fra forummet 💡
📌 Det er en udbredt tendens, at det digitale arbejdsmarked bevæger sig fra et fokus på projekter til et fokus på produkter
📌 Gå-på-mod og nysgerrighed er efterspurgte personlige kompetencer hos praktikanter og nyansatte
📌 Nyuddannede har ofte svært ved at sætte ord på deres faglige kompetencer. Det vanskeliggør jobsøgningsprocessen og dialogen med en fremtidig arbejdsgiver.
📌 Vores dimittender er efterspurgte, og der er masser af jobs derude. Men begrænset geografisk mobilitet kan være en hæmsko for nyuddannede i deres afdækning af jobmuligheder.
På et mere overordnet niveau har Institut for Kommunikation og Kultur, som vores afdeling er en del af, etableret et Aftagerpanel – se medlemmerne her.
Udvalgte billeder fra foråret 2018, hvor uddannelsesledelsen besøgte alle medlemmer.
Foto: Birgitte K. Laursen
Afdelingsleder, Morten Breinbjerg,
på afdelingsleder.ddinf@cc.au.dk