Aarhus Universitets segl

SFINX-prisen 2015 blev tildelt Mogens Nykjær

På Historiske Dage i weekenden den 14. - 15. marts blev SFINX' formidlingspris uddelt. Pernille Carstens overrakte prisen til kunsthistoriker, lektor emeritus, Mogens Nykjær

Pernille Carstens overrakte prisen til kunsthistoriker, lektor emeritus, Mogens Nykjær med følgende begrundelse:

For dig er det at formidle din viden en passion. Ikke popsmart og hurtigtsnakkende. Men dybfølt, korrekt og meget velformuleret. Du falder ikke på halen for nogen eller noget. Du holder ved det, der er dit ærinde. At være læser af det, du skriver, er en meget dejlig rolle at have.
Det er en meget stor fordel at kunne se, i betydningen anskue, når man er kunsthistoriker. Det er også en velsignelse, når man kan reflektere over det, man ser. Så indser man jo, hvordan alting, der bliver set, en skulptur, et billede, en bygning, sættes ind i sin rette sammenhæng, og der formidles perspektiv.
Det betyder, Mogens har syn og kan afkode det meste ud fra et meget konkret udgangspunkt. Det, må man prise sig lykkelig over, er din egenskab, og det er der derfor god grund til at prise med en pris.

 

Mogens Nykjær har gennem årene skrevet en lang række artikler for Tidsskriftet SFINX, senest om Rembrandt i Messina (nr. 1, 2013) - se den lange liste af artikler her.
Til sommer kan vi desuden glæde os til et SFINX rejsenummer om Firenze med Mogens Nykjær som fagredaktør.

 

Tidsskriftet SFINX ønsker Mogens Nykjær hjertelig tillykke.