Tysk

Sprog, Litteratur og Kultur

Kommende arrangementer på Tysk

ons 29 maj
18:00-20:00 | Nobelparken (building 1481, room 366)
Multilingual Poetry Reading: Migrant Voices in Nordic literature
Readings by Lucas Ruíz (Spain), Jan Pêt Khorto (Syria), Pauline Ji (France) and Sacramento Roselló (PhD, AU)

Nyheder fra instituttet

20.05.2019 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

WRO 2019 Awards

Artist-Researcher Winnie Soon receives WRO 2019 Biennale Award Winnie is now exhibiting two artworks at Four Domes Pavilion in WRO Media Art Biennale, one of the leading forums for new media art in Poland and Central Europe. Her work “Unerasable Images” receives the WRO 2019 Award.

Foto Anders Trærup

28.03.2019 | Forskning, Arts, Medievidenskab og Journalistik

Fem nye professorudnævnelser på Medievidenskab

De forsker i alt fra det danske webs historie over TV-serier til sport som medier. Fælles for dem er, at de netop er udnævnt til professorer på Institut for Kommunikation og Kultur. Læs mere om deres forskningsfelt her, og hvad de er ansat til at fremme.

04.01.2019 | Center for Børnelitteratur

Nyudnævnt professor sætter spot på børnelitteratur for fremtiden

Når professor Nina Christensen forsker i børnelitteratur på Aarhus Universitet sker det på tværs af medier, på tværs af landegrænser og på tværs af historien. Det sker i konstant dialog med praktikere og beslutningstagere. Hun inviterer derfor alle interesserede til tiltrædelsesforelæsning den 18. januar.

Foto: Colourbox.com

03.09.2018 | Forskning, Medievidenskab og Journalistik

Stor Horizon 2020-bevilling til to forskere fra Medievidenskab

Lektor Pia Majbritt Jensen og lektor Anne Marit Waade, begge fra Medievidenskab og Journalistik på Institut for Kommunikation og Kultur, har modtaget stor EU-bevilling.

Fra venstre: Mads Bo-Kristensen, projektleder, Fablab@SCHOOLdk, Vejle. Hanne Voldborg Andersen, national koordinator, FabLab@SCHOOLdk. Ole Sejer Iversen, Professor, CCTD, Aarhus Universitet. Camilla Johansen, projektleder, FabLab@SCHOOLdk, Kolding. Jette Hundahl Mikkelsen, projektleder, FabLab@SCHOOL, Silkeborg. Paulo Blikstein, Ass. Professor, FabLearn, Stanford University

25.06.2018 | Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

FabLab@SCHOOLdk får prestigefyldt pris fra Stanford University

Ole Sejer Iversen, professor ved Center for Computational Thinking and Design, har i flere år været en af de drivende forskningskapaciteter bag det tværkommunale skolepartnerskab FabLab@SCHOOLdk og er én af prismodtagerne.

Ud over sin nye bestyrelsespost i Jyllands-Postens Fond, så er Anja Bechmann til daglig forskningsleder af DATALAB – Center for Digital Social Research, lektor på Medievidenskab og Jens Christian Skou Fellow på Aarhus Institute of Advanced Studies på Aarhus Universitet.

24.05.2018 | Arts, Medievidenskab og Journalistik

Humanistisk it-ekspert bliver nyt medlem af bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond

Lektor i Medievidenskab Anja Bechmann er valgt ind i bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond. Hun giver her sit bud på, hvorfor der er brug for hendes profil i Danmarks største mediehus, og hvorfor bestyrelsesarbejdet er vigtigt.

Winnie Soon (Foto: Claus Sjödin - CSPress.dk)

14.05.2018 | Priser, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab, Arts

Winnie Soon modtager ph.d.-pris

Den 30. maj modtager Winnie Soon Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris for sit projekt ”Executing Liveness – An examination of the live dimension of code interactions in software (art) practice”. Som begrundelse nævnes det bl.a. at hun har "introduceret værdifulde metoder til at studere mødet mellem kunstpraksis og teknologi".

Foto: Søren Kjeldgaard

25.04.2018 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Arts deltager i regeringens Teknologipagt

Johnny Laursen, dekan for Arts, har underskrevet en erklæring om deltagelse i Teknologipagten, som blev lanceret af regeringen 24. april for at fremme STEM-fagene i Danmark.

01.03.2018 | Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Ph.d.-studerende fra Digital Design modtager Eliteforsk-rejselegat

Raune Frankjær modtager Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-rejselegat og får dermed mulighed for at videreføre det ressourcekrævende arbejde med fysisk-digitale prototyper og installationer.

12.02.2018 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Nyt samarbejde mellem to AU-forskere og bandet Nephew

I hele 2018 kan du live-streame slow-tv med tilhørende lydbillede direkte fra en af verdens største vindmøller i Thy. Se postdoc Morten Riis fortælle om samarbejdet med bandet Nephew.

1 2 3 4 5 6 7 Næste

Om Tysk Sprog, Litteratur og Kultur

Tysk på AU rummer fokusområderne sprog, litteratur, kultur og historie. Fagets forskere har deres særlige ekspertiser inden for disse fire søjler med tyngdepunkter inden for følgende områder:

• moderne grammatik
  • jiddisch
  • komparativ germansk lingvistik
  • moderne litteratur og filosofi
  • middelhøjtysk litteratur
  • tysk og nederlandsk religiøs litteratur i det 15. århundrede
  • sundhedskultur og Lebensreform
  • Tysklands nyere historie, historiedidaktik og nationale stereotypier samt fremmedsprogsdidaktik.

Tysk er et mellemstort fag med 6 fastansatte videnskabelige medarbejdere, 2 ph.d.-studerende og en del stadigt aktive emeriti. Til faget er knyttet et DAAD-lektorat, som sikrer en tæt kontakt til den tyske ambassade og Goethe-Instituttet, og som står for de løbende kulturarrangementer såvel som for den certificerede sprogtest.

Forskningen foregår i tilknytning til internationale netværk inden for de respektive forskningsfelter. Gennem foredragsvirksomhed og samarbejde med gymnasielærere står tyskfagets forskere for en livlig udveksling med skoleverdenen og det øvrige samfund.

Nyeste Publikationer

Sort by: Date | Author | Title