Aarhus Universitets segl

Latinamerikastudier

Faglig profil

Latinamerikastudier beskæftiger sig primært med latinamerikanske kultur- og samfundsforhold, men der arbejdes også med kontinentets og de enkelte landes forbindelser og relationer til den øvrige verden. Forskningen rummer derfor emner som migration, demokratisering, menneskerettigheder, regionale samarbejder, samt interne og eksterne konflikter og andre perspektiver, der bidrager til at forstå moderne forandringstenser i Latinamerika.

Forskernes metodiske kompetencer omfatter ud over de angivne emneområder også en bred vifte af metodiske tilgange med inddragelse af historiske, antropologiske, sociologiske og politologiske teorier.

Forskningsmiljø

Latinamerikastudier er en del af et levende forskningsmiljø, hvor der især er et tæt samarbejde med brasilianske studier og spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur.

Udover de interne samarbejdspartnere udfolder forskningsmiljøet sig eksternt via forskellige projekter med forskere fra flere lande og med kollegaer fra andre faglige områder. Miljøet lægger stor vægt på aktiviteternes samfundsrelevans. Medlemmer af miljøet deltager således i udenrigsministeriets Latinamerika netværk, og projekterne retter fokus mod forståelsen af nutidige udfordringer i de latinamerikanske samfund. I 2010 blev der f.eks. indledt et tværfagligt samarbejde om ’sukker og modernitet’, der søger en dybere forståelse af den hastige vækst i diabetes og fedme i Latinamerika. Omdrejningspunktet for samarbejdet er LACUA, Latin American Center, University of Aarhus (www.lacua.au.dk/), der også udgiver forskningstidsskriftet Diálogos Latinoamericanos.

Tilknyttede uddannelser

Faget udbyder en kandidatuddannelse i Latinamerikastudier.

 

Kontakt

Institut for Kommunikation og kultur

Latinamerikastudier

Jens Chr. Skous Vej 4, (bygning 1481)

8000 Aarhus C

E-mail: dac@au.dk

Tlf: 8716 1200

Oops, an error occurred! Code: 20221004082720631766f5Oops, an error occurred! Code: 202210040827206c207243