På Afdeling for Engelsk beskæftiger vi os med engelsk som globaliseringens sprog og som modersmål for næsten 400 millioner mennesker. Engelsk på Aarhus Universitet er et af de største og mest internationale fagmiljøer på Arts, med forskere og undervisere fra Storbritannien, USA, Canada, Irland, Indien, Tjekkiet, Tyskland, Tanzania og naturligvis Danmark. Forskningen og undervisningen dækker fire brede discipliner (lingvistik, litteratur, samfund/historie/medier og international virksomhedskommunikation), og omfatter de engelsktalende regioner (De Britiske Øer, USA og en række postkoloniale lande), samt engelsk som det globale sprog inden for international virksomhedskommunikation.
Den lingvistiske forskning spænder over sprogtilegnelse, flerprogethed, komparativ og teoretisk fonetik og fonologi, komparativ og teoretisk morfologi og syntaks, sprogvariation og sprogforandring, sprogforståelse og hvordan sproget forarbejdes i hjernen. Den litterære forskning beskæftiger sig med en bred vifte af forfattere, fra Shakespeare over Austen og Dickens til nulevende forfattere som Thomas Pynchon og Amitav Ghosh, og med teoretiske tilgange som new historicism, eco-criticism, gender studies, og forholdet mellem litteratur og moralfilosofi. Forskning inden for samfunds-, historie- og mediestudier belyser emner som f.eks. migration, hybriditet og identitet, kultur og teknologi, etnisk konflikt og nationalisme, erindringspolitik, kulturarv og turisme, de sociale medier, film og populær- samt folkemusikkens historie. Forskningen inden for international virksomhedskommunikation spænder over teorier og metoder inden for strategisk virksomhedskommunikation, videnskommunikation, leksikografi, oversættelse og interkulturel kommunikation, som er nødvendige for at varetage professionel kommunikation på engelsk for danske og internationale virksomheder og organisationer med særlig fokus på erhvervsrettede emner inden for det engelske sprog, virksomhedskommunikation og erhvervsforhold.
Ingen nyheder i denne liste
25.11.2019 | Bevillinger, Sundhed og sygdom, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab, Arts
Forskere fra Aarhus Universitet har sammen med VIVE, Aarhus Kommune samt Erhvervsakademi Aarhus modtaget en bevilling fra VELUX FONDEN til et projekt, de kalder LIVSTEGN. Projektet sker i tæt samarbejde mellem forskere, demente, pårørende og plejepersonale.
20.05.2019 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Artist-Researcher Winnie Soon receives WRO 2019 Biennale Award Winnie is now exhibiting two artworks at Four Domes Pavilion in WRO Media Art Biennale, one of the leading forums for new media art in Poland and Central Europe. Her work “Unerasable Images” receives the WRO 2019 Award.
28.03.2019 | Forskning, Arts, Medievidenskab og Journalistik
De forsker i alt fra det danske webs historie over TV-serier til sport som medier. Fælles for dem er, at de netop er udnævnt til professorer på Institut for Kommunikation og Kultur. Læs mere om deres forskningsfelt her, og hvad de er ansat til at fremme.
04.01.2019 | Center for Børnelitteratur
Når professor Nina Christensen forsker i børnelitteratur på Aarhus Universitet sker det på tværs af medier, på tværs af landegrænser og på tværs af historien. Det sker i konstant dialog med praktikere og beslutningstagere. Hun inviterer derfor alle interesserede til tiltrædelsesforelæsning den 18. januar.
03.09.2018 | Forskning, Medievidenskab og Journalistik
Lektor Pia Majbritt Jensen og lektor Anne Marit Waade, begge fra Medievidenskab og Journalistik på Institut for Kommunikation og Kultur, har modtaget stor EU-bevilling.
25.06.2018 | Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Ole Sejer Iversen, professor ved Center for Computational Thinking and Design, har i flere år været en af de drivende forskningskapaciteter bag det tværkommunale skolepartnerskab FabLab@SCHOOLdk og er én af prismodtagerne.
24.05.2018 | Arts, Medievidenskab og Journalistik
Lektor i Medievidenskab Anja Bechmann er valgt ind i bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond. Hun giver her sit bud på, hvorfor der er brug for hendes profil i Danmarks største mediehus, og hvorfor bestyrelsesarbejdet er vigtigt.
14.05.2018 | Priser, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab, Arts
Den 30. maj modtager Winnie Soon Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris for sit projekt ”Executing Liveness – An examination of the live dimension of code interactions in software (art) practice”. Som begrundelse nævnes det bl.a. at hun har "introduceret værdifulde metoder til at studere mødet mellem kunstpraksis og teknologi".
25.04.2018 | Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Johnny Laursen, dekan for Arts, har underskrevet en erklæring om deltagelse i Teknologipagten, som blev lanceret af regeringen 24. april for at fremme STEM-fagene i Danmark.
01.03.2018 | Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab
Raune Frankjær modtager Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-rejselegat og får dermed mulighed for at videreføre det ressourcekrævende arbejde med fysisk-digitale prototyper og installationer.