17.09.2021 | Medievidenskab og Journalistik

Aarhus University to host ECREA 2022 - 9th European Communication Conference

The Department of Media and Journalism Studies, the School of Communication and Culture together with the European Communications Research and Education Association (ECREA) and Danish School of Media and Journalism (DMJX) will host the 9th European Communication Conference in 2022 in Aarhus (Denmark).

Jonathan Safran Foer’s roman: ”Extremely Loud and Incredibly Close” fra 2005, er et eksempel på en klassisk 11. september roman, der mere har fokus på angrebets personlige konsekvenser end de samfundsmæssige.
Don DeLillos ”Falling Man” fra 2007 stiller skarpt på traumatiserede individer og et ægteskab, som er ved at gå i opløsning, hvilket bliver et billede på de omgivende konflikter.
Ken Kalfus var en af de få forfattere, der turde gøre op med devisen om, at 11. september blev ironiens død. Den udfolder han i sin roman fra 2006 "A Disorder Peculiar to the Country".

06.09.2021 | Forskning

”Skønlitteratur er eminent til at berøre det, der gør rigtig, rigtig ondt”

20 år er gået siden terrorangrebet 11. september. Angrebet er i mellemtiden blevet bearbejdet i kunsten og litteraturen med en vis æresfrygt. Lektor i litteratur Tore Rye venter stadig på den roman, der tør gå tættere på 11. september.

Anja Bechmann.

10.08.2021 | Arts, Bevillinger

Nyt nordisk samarbejde vil bekæmpe misinformation og fake news

Med støtte fra EU-Kommissionen vil et nystiftet konsortium af forskere og fakta-tjekkere modvirke spredningen af falske oplysninger og nyheder i det nordiske medielandskab. DATALAB ved Aarhus Universitet står i spidsen for projektet, der har fået navnet NORDIS.

Børn er på mange måder et appendiks til os som forældre, og derfor bliver de en del af vores selvfortælling på de sociale medier, forklarer medieforsker Maja Sonne Damkjær.

08.06.2021 | Arts

Kære SoMe, her er mit barn

Brugen af de sociale medier står i høj grad i børnenes tegn, når livet som mor tager over. Men hvorfor er moderrollen blevet så integreret en del af sociale platforme som Facebook og Instagram? Det har medieforsker Maja Sonne Damkjær fra Aarhus Universitet undersøgt i sit forskningsvirke. Bliv klogere på fænomenet ’sharenting’.

Deltagere i gang med tilblivelsen af kunstværket 'Grænseløse Sting'. Foto: Trapholt.

03.06.2021 | Arts, Bevillinger, Forskning

Forskningsprojekt undersøger kunstmuseer som rum for meningsfulde fællesskaber

Et nyt forskningsprojekt mellem Aarhus Universitet og kunstmuseet Trapholt vil afdække, hvordan kunstmuseer kan inddrage borgere i kunstneriske projekter og derigennem bidrage til samfundsspørgsmål som demokratisk inklusion og flerstemmighed. Velux Fonden har støttet projektet med fem millioner kroner.

31.05.2021 | Arts

Er mit arbejde at være mor eller forfatter?

Stefan Kjerkegaard er lektor i nordisk litteratur og forsker blandt andet i, hvordan fiktion ikke altid er et alternativ til virkeligheden. Fiktion kan også bringe os tættere på virkeligheden. Et eksempel på det er den anmelderroste roman Mit Arbejde af Olga Ravn, som giver stemme til ”nye” moderskabserfaringer.

Foto af Birthe Vembye

25.05.2021 | Arts

Professor Isabelle Torrance modtager Victor Albeck-prisen 2021

Professor Isabelle Torrance tildeles Victor Albeck-prisen for hendes bidrag til udviklingen af forskningsfeltet ”Classical Reception Studies”.

Foto: Maiken Kestner

25.05.2021 | Arts

Talentpris til Sophus Helle

Sophus Helle blandt årets modtagere af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris

18.05.2021 | Forskning

Millionbevilling til tre forskere fra IKK

Hanne Bruun, Kasper Schiølin og Ulla Kallenbach har hver modtaget en millionbevilling fra Danmark Frie Forskningsforbund til deres forskning inden for medier, teknologi og kunst.

Jacob Lund.

12.05.2021 | Arts, Bevillinger, Forskning

Nyt forskningsprojekt sætter lup på samtidskunstens praksisser

Et nyt forskningsprojekt vil over de næste fire år undersøge, hvordan samtidskunstens praksisser og værker fungerer som kunst i forhold til den samfundsvirkelighed, de virker i. Novo Nordisk Fonden har støttet projektet med en millionbevilling.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste