MatchPoints bliver AU's første fysiske konference i lang tid

29.04.2021 | Arts

I over et år har alle konferencer på AU været virtuelle. Men i slutningen af maj åbner dørene i Søauditorierne for en konference med mulighed for fysisk deltagelse. MatchPoints-konferencen sætter fokus på, hvad digitaliseringen gør ved vores samfund, kultur og hverdag – på godt og ondt.

Carsten Stage.

Nyt forskningsprojekt undersøger virkning af onlinefællesskaber for patienter

11.04.2021 | Arts

Med støtte på knap en million kroner sætter et tværfagligt forskningsprojekt fokus på, hvordan sociale medier kan være et meningsfyldt redskab for patienter, som efterlyser sammenhæng i et til tider uoverskueligt sundhedsvæsen.

En ny guide udviklet af Center for den Digitale Omstilling i Byer og Samfund på Aarhus Universitet vil hjælpe landets kommuner og virksomheder med at skabe et bæredygtigt, digitalt samfund. Foto: Colourbox.

Ny guide skal hjælpe kommuner og virksomheder med at gøre det digitale samfund bæredygtigt

07.04.2021 | Arts

En ny, gratis guide udviklet af kræfter fra Aarhus Universitet giver landets myndigheder og erhvervsliv en række værktøjer til at omsætte data og digitalisering til et bæredygtigt samfund for danskerne.

Mediecensur får unge kinesere til at søge mod lyssky deling af vestlige tv-serier

08.03.2021 | Forskning

Hvordan påvirker den kinesiske mediecensur landets yngre borgere? Det har ph.d.-studerende Rui Xu fra Arts undersøgt i sit forskningsprojekt, som tager udgangspunkt i vestlige tv-serier – og en målgruppe, der ikke lader sig kyse af staten. Læs mere på humanioranu.au.dk.

Konference: Hvad gør digitalisering ved vores samfund?

03.03.2021 | Arts

Politolog Francis Fukuyama, Microsoft-topchef Marianne Dahl og finansminister Nicolai Wammen er blandt debattørerne, når Aarhus Universitet sætter digitalisering og demokrati til debat på årets MatchPoints-konference d. 27.-29. maj. Tilmeldingen er åben nu.

fre 07 maj
14:00-17:00 | Zoom
PhD Defence: Jakob Gaardbo Nielsen
Imagining the corporate person: Joint-stock enterprise in Victorian and Edwardian literature
tir 18 maj
14:15-16:00 | Zoom
Anselm Franke, Contemporary Art and Cosmology
Aesthetic Seminar. Due to the Covid-19 pandemic all Aesthetic Seminars are online and transmitted on Zoom and you must sign up for participation. If circumstances allow, we will locate them at Aarhus University or Kunsthal Aarhus as well. Venues then to be announced.
ons 19 maj
15:00-16:30 | Zoom
Online paneldebat om og med Toril Moi
Den såkaldte postkritik har åbnet for en fornyet diskussion af, hvad læsning er, og i den forbindelse stillet sig kritisk over for mistankens hermeneutik og dens angivelige dominans i vor tids litteraturvidenskab. Litteraturprogrammet på Aarhus Universitet inviterer til paneldebat om disse og relaterede spørgsmål, sådan som de rejses og diskuteres i Toril Mois seneste bog The Revolution of the Ordinary. Literary Studies After Wittgenstein, Austin, and Cavell (2017). Vi har indbudt Moi selv til at rede trådende ud, men fremfor den traditionelle zoom-forelæsnings envejstale vil udredningen ske i kritisk dialog med en stribe paneldeltagere, der hver vil holde korte oplæg om Mois bog. Vi håber på den måde at kunne skabe et levende og nuanceret forum for diskussionen af de litteraturvidenskabelige metoders tilstand.
tor 20 maj
09:00-17:00 | Online
Annual Conference of the Nordic Society of Aesthetics
The Aesthetics of Attention
fre 21 maj
16:00-19:00 | Online
Online PhD Defence Ane Kathrine Lolholm Gammelby
Why people sometimes consult Facebook rather than their doctors Devils in the detail, methods to the madness
tor 27 maj
10:00-16:30 | Virtuelt + in person på Aarhus Universitets campus og i Aarhus
Digitalisering og demokrati: Konference til maj
Er sociale medier ved at ødelægge demokratiet? Kan digitale teknologier bremse klimaforandringerne? Vil kunstig intelligens gøre mennesket overflødigt? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver behandlet på MatchPoints konferencen på Aarhus Universitet d. 27.-29. maj under overskriften “Democracy and Culture in the Digital Age”. Arts arrangerer konferencen, som sætter fokus på, hvad digitaliseringen gør ved vores samfund, kultur og hverdag – på godt og ondt.