Aarhus Universitets segl

Flere studerende kickstarter karrieren på deres kandidat

Hvad er vejen til det første fuldtidsarbejde efter endt studie? Mange af de studerende på Digital Design og Informationsvidenskab skaber kontakt til arbejdsmarkedet under studierne, og får derved ofte anvist en retning for deres karriere. Her er en af historierne.

Sari Lin Pallesen blev færdiguddannet cand.it. i Digital Design i sommers. Hendes historie tager afsæt i en Design Challenge stillet af Danske Bank som en del af undervisningen sidste år. Her stiftede hun bekendtskab med banken og dens udfordringer; 

– Jeg havde ikke overvejet bankverden som branche, hvis jeg ikke havde mødt Danske Bank som en del af undervisningen. Jeg vidste godt, at jeg gerne ville arbejde med brugeroplevelser, men havde en forestilling om, at det skulle foregå i et designbureau.
Sari Lin Pallesen, User Experience Designer, Danske Bank 

Projektet og samarbejdet resulterede i en praktikstilling efterfulgt af et studiejob:

– Jeg fandt bankens udfordringer interessante og havde lyst til at fortsætte samarbejdet. Det havde de heldigvis også.
Sari Lin Pallesen, User Experience Designer, Danske Bank

Under studiejobbet modtog Sari mere og mere ansvar og mandat til at køre projekter på egen hånd. Ud over at dette gav hende fagligt kendskab, styrkede det også hendes teoretiske forståelse på det sideløbende studie. Specialet tog derfor naturligt afsæt i en af bankens problemstillinger under titlen ”Følelser og ritualers påvirkning på en brugeroplevelse – et MobilePay case study”. Dette blev nyttigt for begge parter, da data blev givet den ene vej og indsigter den anden. - Jeg havde lettere ved at skrive mit speciale, fordi jeg havde et klart formål med undersøgelsen. Jeg kunne bruge mine indsigter løbende, samt diskutere dem med mine kollegaer, når jeg var på arbejde. Samtidig forstod jeg teorierne og indsigterne i højere grad, fordi de blev sat ind i kontekst. Det gjorde hele specialeprocessen bedre og mere gnidningsfri for mig. 
Sari Lin Pallesen, User Experience Designer, Danske Bank

Sammenfletningen af specialet og arbejdet gjorde også, at Sari undervejs i specialeperioden blev indført i arbejdslivet. Dagen hvor specialet blev afleveret, startede Sari derfor som fuldtidsansat User Experience Designer i Danske Bank.

- Overgangen fra studerende til fuldtidsarbejdende forekom naturlig og let. Jeg var allerede så meget inde i arbejdsgangen i Danske Bank, at jeg næsten ikke bemærkede overgangen. Jeg var super glad for, at jeg havde haft den glidende proces fra studieprojekt til fuldtidsjob, samt at jeg allerede fra første dag som færdiguddannet havde sikret mig job. Jeg ville ikke have ønsket mig det anderledes. 
Sari Lin Pallesen, User Experience Designer, Danske Bank