Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

FabLab@SCHOOLdk får prestigefyldt pris fra Stanford University

Ole Sejer Iversen, professor ved Center for Computational Thinking and Design, har i flere år været en af de drivende forskningskapaciteter bag det tværkommunale skolepartnerskab FabLab@SCHOOLdk og er én af prismodtagerne.

25.06.2018 | Anja Kjærgaard

Fra venstre: Mads Bo-Kristensen, projektleder, Fablab@SCHOOLdk, Vejle. Hanne Voldborg Andersen, national koordinator, FabLab@SCHOOLdk. Ole Sejer Iversen, Professor, CCTD, Aarhus Universitet. Camilla Johansen, projektleder, FabLab@SCHOOLdk, Kolding. Jette Hundahl Mikkelsen, projektleder, FabLab@SCHOOL, Silkeborg. Paulo Blikstein, Ass. Professor, FabLearn, Stanford University

Kolding, Vejle og Silkeborg Kommune har siden 2014 samarbejdet med Aarhus Universitet i FabLab@SCHOOLdk om udvikling af teknologi-undervisning i folkeskolen. Det banebrydende samarbejde blev i sidste uge anerkendt på højt internationalt plan, da FabLab@SCHOOLdk på FabLearnEU konferencen i Trondheim modtog 2018 FabLearn Global Excellence - Organizational Leadership Award. Prisen blev overrakt af professor Paulo Blikstein fra Stanford University, USA.   

FabLab@SCHOOLdk var udvalgt blandt 50 nominerede projekter fra hele verden med begrundelsen, at projektet på fornemmeste vis har formået at: 

  • implementere FabLearns princippers for hand-on-undervisning
  • udvikle høj kvalitet i undervisningen med teknologi
  • bygge indsatsen på fortræffelig implementering, skalering og ledelse i organisationen
  • etablere ‘best practice’ på området og dele denne med lokale og internationale netværk. 

Til inspiration for andre lande
-FabLab@SCHOOLdk fremstår som et fyrtårn i maker-uddannelsen. I samarbejde med Aarhus Universitet har I formået at skabe et stærkt maker-fællesskab. Vi beundrer jeres evne til at demonstrere lederskab, påvirke feltet og tilbyde solid undervisning og professionel udvikling samt støtte initiativer på nationalt niveau. Jeres arbejde kan inspirere andre netværk og lande, og vi håber, at I fortsat vil være til stor inspiration for ledere og underviser verden over, udtalte Paulo Blikstein i nomineringen. 

Ole Sejer Iversen, professor, Center for Computational Thinking and Design, Aarhus Universitet: 

-Med denne pris har den globale FabLearn organisation valgt at anerkende det danske fablab@school.dk for det arbejde, som foregår i vores forskningsmiljøer, i kommunerne, i labs og ude på de enkelte skoler. Jeg er rigtig glad for, at den danske model for samarbejde mellem forskning og praksis har sat sine spor på den globale scene og vist, hvordan et sådant samarbejde kan bidrage til udviklingen af børns evne til at designe og forstå digitale teknologier, lyder det fra Ole Sejer Iversen. 

Ud over Ole Sejer Iversen er også adjunkt Rachel Charlotte Smith, ph.d.-studerende Kasper Skov Christensen samt ph.d.-studerende Mikkel Hjorth fra Informationsvidenskab involveret i forskning relateret til FabLab@SCHOOLdk.

 

For mere information om FabLab@SCHOOLdk: www.fablabatschool.dk  


For yderligere oplysninger kontakt:

Aarhus Universitet
Professor Ole Sejer Iversen
E-mail: oiversen@cavi.au.dk
Telefon: 87161996
Mobil: 50546778

Forskning, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab