Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

Lyden må ikke overhøres i medieforskningen

29.10.2020 | Arts

Der er skyllet en lydbølge ind over det danske og internationale medielandskab de seneste år i form af podcasts, digitale lydbøger, lydaviser og sågar afslapnings- og helseapps. Derfor var der heller ingen tvivl hos juryen hos forlaget Samfundslitteratur, at vinderen af Lærebogsprisen 2020 skulle gå til lektor Iben Have fra Aarhus Universitet med…

De studerende på masteruddannelsen i it er meget erfarne it-medarbejdere. I gennemsnit har de 16 års erhvervserfaring, inden de starter på uddannelsen. 
På masteruddannelsen i it kommer 68 procent af de studerende fra den private sektor og hovedsageligt fra Jylland. 14 procent af de studerende kommer fra Sjælland.
På masteruddannelsen i it kobles viden på højt teoretisk niveau med de studerendes erhvervsmæssige praksis.

Master i it vinder europæisk pris for at styrke landets it-kompetencer

29.10.2020 | It, datalogi og matematik

Mere end 1800 personer fra en bred vifte af brancher har læst på masteruddannelsen i it. Formålet med uddannelsen er at sikre flere it-professionelle opdaterede kompetencer – en indsats, der nu har fået en fornem anerkendelse i form af Informatics Europe Best Practices in Education Award 2020

Professor Mads Rosendahl Thomsen
Lektor Kristoffer Laigaard Nielbo

Nyt forskningsprojekt kan være med til at forudsige successen bag litterære værker

23.09.2020 | Bevillinger

I et nyt forskningsprojekt skal kunstig intelligens beriges med forskning inden for litteraturvidenskaben. Formålet er at give en bedre forståelse af litterær kvalitet og dermed skabe et mere kvalificeret system til at vurdere litterære værker til gavn for både forlæggere, forfattere, bibliotekarer samt forskere. Projektet er støttet af…

Hvordan gentænker man et samfund i lyset af corona?

23.09.2020 | Forskning

Det findes der måske ikke et entydigt svar på, men i Aarhus har professor i Informationsvidenskab, Peter Dalsgaard, allieret sig med eksterne erhvervspartnere og i tæt samarbejde med dem er han i fuld gang med at udvikle en platform, hvor man kan tappe ind i befolkningens innovationskraft for at gentænke, hvordan vi lever og arbejder i skyggen af…

Foto: SynchroniCity/Tom Blockley.

Stort AU-projekt om teknologi i fremtidens byer modtager fornem anerkendelse

16.09.2020 | Arts

Europa-Kommissionen har udnævnt 'Center for den Digitale Omstilling i Byer og Samfund' ved Aarhus Universitet (AU DITCOM) til én af Europas førende innovatorer for sit arbejde med det digitale pilotprojekt SynchroniCity.

Arrangementer

lør 31 okt
12:00-17:00 | Sigrids Stue, Dortesvej 3, , Karen Blixens Boulevard, 8220 Brabrand
Fermenting Data: sharing food sharing data
Workshop 3 - A series of three workshops invites you to explore fermentation and digitization together. Working with microbes, vegetables, minerals, jars, sensors and other technologies, we will experiment with these two processing techniques to play and discover how fermenting can infuse data and how data can become part of fermentation. The workshops are participatory and open to all.
tir 03 nov
18:00-21:00 | Online via Zoom
PhD Defence Midas Nouwens - Negotiating Software: Redistributing Control at Work and on the Web
Midas Nouwens, MSc, will be defending his dissertation
man 09 nov
11:00-16:00 | Aarhus Universitet, Richard Mortensens stuen, Studenternes Hus, Frederik Nielsens Vej, 8000 Aarhus C
Translating Europe Workshop 2020 - Oversættelse beriger kommunikation
Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet, inviterer for tredje år i træk til en workshop i serien “Translating Europe” (under Europa-Kommissionen) i samarbejde med EU-Kommissionens Repræsentation i Danmark og Forbundet Kommunikation og Sprog. Workshoppen vil blive afholdt på dansk.
tor 12 nov
10:00-17:00 | Aarhus University
EUKO 2020
20th International and Interdisciplinary Conference of the Research Network „European Cultures in Corporate and Business Communication“ – “Europäische Kulturen in der Wirtschaftskommunikation”
tor 12 nov
14:15-17:00 | Kasernen, Aarhus University, Langelandsgade 139, Aarhus C, Bygning 1584 lokale 112
Jacob Wamberg: Un/veiling Duchamp’s Fountain: From penetrated urinal to ready maid
Aesthetic Seminar
tor 19 nov
14:15-17:00 | Kasernen, Aarhus University, Langelandsgade 139, Aarhus C, Bygning 1584 lokale 112
Marie Christine Skammelsen: HOLLOW FUTURE: The planning of urban (in)security
Aesthetic Seminar