Nyheder

Vandreadfærd er et af kendetegnene hos demente. Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet skal sikre etisk brug af overvågningsteknologi, så det bliver muligt at finde tegn på liv hos demente med vandreadfærd.(Modelfoto: Colourbox.com)
Lektor og leder af Center for Overvågningsforskning Anders Albrechtslund står i spidsen for projektet men i tæt samarbejde med pårørende til demente og plejepersonale.

Forskere vil skabe etiske rammer for overvågningsteknologi, så demente borgere sikres et trygt og værdigt liv

25.11.2019 | Bevillinger

Forskere fra Aarhus Universitet har sammen med VIVE, Aarhus Kommune samt Erhvervsakademi Aarhus modtaget en bevilling fra VELUX FONDEN til et projekt, de kalder LIVSTEGN. Projektet sker i tæt samarbejde mellem forskere, demente, pårørende og plejepersonale.

Fokus på sprogets grænser og begrænsninger

20.11.2019 | Forskning

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal ph.d. i lingvistik Anne Mette Nyvad lede et nyt forskningsprojekt, der skal granske sprogets muligheder.

2020 er et vigtigt år i det dansk-tyske forhold. Året markerer udover 100-året for Genforeningen en lang række andre jubilæer, og Danmarks og Tysklands regeringer har udnævnt 2020 til dansk-tysk kulturelt venskabsår. MatchPoints Seminar 2020 taler ind i denne sammenhæng. Grafik: Gudrun Frost Søgaard

Stor, international konference i 2020: Det dansk-tyske forhold

24.10.2019 | Arts

Forholdet mellem Danmark og Tyskland har gennem historien været præget af både konflikt og samarbejde. Aarhus Universitet sætter det dansk-tyske forhold til debat på MatchPoints Seminar d. 23.-25. april 2020 – mød blandt mange andre den amerikanske historiker og debattør Anne Applebaum. Tilmeldingen til konferencen åbner i januar 2020.

Børn og unge i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne skal have digitale værktøjer direkte i hænderne, så de kan undersøge det, pille det fra hinanden og sætte det sammen på nye måder. På den måde afmystificerer man teknologierne, ifølge forskere fra Aarhus Universitet, der står bag et nyt forskningsprojekt. (Foto Stine Trebbien)

Børn og unge skal kunne afkode kunstig intelligens

07.10.2019 | Bevillinger

Hvordan gør vi digital teknologi som kunstig intelligens tilgængelig for børn og unge, så de i skole og gymnasium lærer om konsekvenserne af at bruge den, så de kan tage del i vores fremtidige digitaliserede samfund? Det er et spørgsmål, som forskere ved Aarhus Universitet har stillet sig selv i et nyt forskningsprojekt, der netop har modtaget 10…

Flere unge danske kræftpatienter bruger sociale medier under deres kræftforløb

24.09.2019 | Forskning

Halvdelen af unge med en kræftdiagnose øger brugen af sociale medier efter deres kræftdiagnose. Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet, IT Universitetet og Syddansk Universitet finansieret af Kræftens Bekæmpelse.

fre 13 dec
13:00-15:00 | Aarhus Universitet, Nobelparken, 1485-123
Forelæsning: Region. Verden. Arkipelag - Nordisk Litteratur og Tomas Tranströmers Östersjöar
Dan Ringgaard, professor i Nordisk litteratur (AU).
fre 13 dec
14:00-15:30 | Aarhus University, CAVI, Aabogade 34D, bldg. 5345, 8200 Aarhus N
Presentation: Anatomies of Intelligence
From data corpus to models of machine learning algorithms, this lecture performance is an invitation to reflect upton fixed representational structures and opaque learning processes — and collectively explore different forms of bringing-into-relation of such codes.
lør 14 dec
09:30-14:00 | Aarhus University, Helsingforsgade 15, building 5342, room 333, 8200 Aarhus N
Workshop: Anatomies of Intelligence
Following a lecture-performance the previous day, Joana Chicau and Jonathan Reus will share their approach in a public workshop where we will actively explore terminologies and techniques for an “anatomical” critique of computational learning, classifying and prediction processes
tir 17 dec
12:30-14:00 | Aarhus University, Helsingforsgade 14 (building 5347), room 120.
Speculations: Social Science, Climate Change, Science Fictions
Casper Bruun Jensen
ons 18 dec
12:30-15:30 | Aarhus University, Helsingforsgade 14 (building 5347), room 120