Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

Mistillid til videnskabelig ekspertise spredes via nettet og især via de sociale medier. Det ser vi også nu med COVID19 hvor andre former for ’rådgivning’ blomstrer ved siden af den videnskabeligt baserede og derved spreder misinformation. En ny forskergruppe på Aarhus Universitet skal undersøge hvordan mistillid til videnskaben opstår og spredes på nettet.(Foto:Obi Onyeador)

Ny forskergruppe skal undersøge mistillid til videnskabelig ekspertise på nettet

24.03.2020 | Forskning

Mistillid til videnskabelig ekspertise kan få vidtrækkende konsekvenser for folkesundheden. Vi har set en vaccinationsskepsis, der betød et mæslingeudbrud, og piger der ikke lod sig HPV-vaccinere. Nu står vi så over for COVID19, hvor den videnskabelige ekspertise igen skal stå distancen. Et nyt forskningsnetværk skal undersøge, hvordan mistillid…

Podcast: ”Jeg er drevet af nysgerrigheden – og af at løse de store problemer i vores samfund."

10.03.2020 | Forskningspolitik

Hør om Anja Bechmanns vej til professor-titlen i første afsnit af #DiversityAU-podcast.

Foto fra venstre: Paul Farver, Lukas Gavril Gnaur og Valur Zophoníasson

6 studerende i praktik i egen virksomhed

20.02.2020 | Erhverv

I efteråret 2019 valgte 6 studerende at gå i praktik i egen virksomhed hos AU Incubator (tidligere Studentervæksthus Aarhus). Det kunne lade sig gøre pga. et nyt tæt samarbejde mellem AU Incubator og Afdeling for Digital design & Informationsvidenskab

Foto: Rock Art Research Institute

Ældgamle indgraveringer i sten bringer os et skridt tættere på stenaldermennesket

17.02.2020 | Forskning

En forskergruppe ledet af lektor i kognitionsvidenskab, Kristian Tylén, har kombineret ældgamle arkæologiske fund med moderne kognitionsvidenskab. Studiet er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift PNAS.

Foto: Future Classroom Lab. Teknologiforståelse gennem konstruktion og leg

Forskere og professionshøjskoler går sammen om at udvikle en ny teknologifaglighed i de danske folkeskoler

30.01.2020 | It, datalogi og matematik

Forskere fra Aarhus Universitet er gået sammen med Københavns Professionshøjskole og professionsudannelsen VIA i et nyt fellowship-program. Sammen har de en ambition om at rekruttere de bedste undervisere i teknologiforståelse som medudviklere af den nye faglighed.

Arrangementer

fre 07 feb
14:00-16:00 | Aarhus Universitet, Nobelparken. bygn. 1485-226.
NORDISK SEMINAR
FREDAGE 14-16 I BYG. 1485-226
tor 23 apr
10:00-17:00 | Aarhus University
MatchPoints Seminar 2020: Denmark and Germany in Europe
MatchPoints 2020 will treat the Danish-German relationship in its European context. The seminar seeks to integrate our understanding of the developments, the conflicts and the cooperation that characterises the Danish-German relationship within such a broader context. The seminar also emphasises the vital importance for both countries of collaborat…
tor 30 apr
14:00-17:00 | Aarhus Universitet, Det lille Auditorium Incuba Science Park, Bygning 5510 Aabogade 15, 8200 Aarhus N
Ph.d.-forsvar Sigrid Nielsen Saabye, cand.mag. i medievidenskab
Podcastlytteren som hverdagskurator - en undersøgelse af podcastlytning som praksisfænomen i hverdagen. Hvis Aarhus Universitet stadig er lukket, bliver forsvaret afholdt online. Se forklaring længere nede i teksten.
tor 07 maj
14:15-17:00 | Kasernen, Aarhus University, Langelandsgade 139, Aarhus C, Building 1584, Room 124
Iwona Janicka: The Archive and the Laboratory: Rancière, Latour and the Speechless
Aesthetic Seminar
fre 08 maj
08:00-16:00 | It-byen, Katrinebjerg
AU Digital Innovation Festival
Digital Innovation Festival er en uge, hvor vi fejrer digital innovation hos studerende, forskere og erhvervsliv ved at bringe en række forskellige arrangementer sammen i en fælles uge. De største events er AU HACK for de studerende og Digital Innovation Conference.
ons 13 maj
14:00-18:00 | Katrinebjerg - Nygaard bygningen
DesignEXPO i samarbejde med Alm. Brand
Tema: HealthTech: How to put humans first in a digital age?
 Hvordan kan digitale sundhedsløsninger hjælpe mennesker til en bedre og sundere hverdag? Hvordan ser fremtidens personlige, digitale HealthTech-løsninger ud? Hvordan vil fremtidens forventede ”hjemmehospitaler” og øgede selvpleje via digitale løsninger påvirke vores syn på sundhed og forventninger til sundhedsvæsenet – både det offentlige og det private? Hvordan sikrer vi, at mennesket kommer før teknologien og ikke omvendt?