Nyheder

Vandreadfærd er et af kendetegnene hos demente. Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet skal sikre etisk brug af overvågningsteknologi, så det bliver muligt at finde tegn på liv hos demente med vandreadfærd.(Modelfoto: Colourbox.com)
Lektor og leder af Center for Overvågningsforskning Anders Albrechtslund står i spidsen for projektet men i tæt samarbejde med pårørende til demente og plejepersonale.

Forskere vil skabe etiske rammer for overvågningsteknologi, så demente borgere sikres et trygt og værdigt liv

25.11.2019 | Bevillinger

Forskere fra Aarhus Universitet har sammen med VIVE, Aarhus Kommune samt Erhvervsakademi Aarhus modtaget en bevilling fra VELUX FONDEN til et projekt, de kalder LIVSTEGN. Projektet sker i tæt samarbejde mellem forskere, demente, pårørende og plejepersonale.

Fokus på sprogets grænser og begrænsninger

20.11.2019 | Forskning

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond skal ph.d. i lingvistik Anne Mette Nyvad lede et nyt forskningsprojekt, der skal granske sprogets muligheder.

2020 er et vigtigt år i det dansk-tyske forhold. Året markerer udover 100-året for Genforeningen en lang række andre jubilæer, og Danmarks og Tysklands regeringer har udnævnt 2020 til dansk-tysk kulturelt venskabsår. MatchPoints Seminar 2020 taler ind i denne sammenhæng. Grafik: Gudrun Frost Søgaard

Stor, international konference i 2020: Det dansk-tyske forhold

24.10.2019 | Arts

Forholdet mellem Danmark og Tyskland har gennem historien været præget af både konflikt og samarbejde. Aarhus Universitet sætter det dansk-tyske forhold til debat på MatchPoints Seminar d. 23.-25. april 2020 – mød blandt mange andre den amerikanske historiker og debattør Anne Applebaum. Tilmeldingen til konferencen åbner i januar 2020.

Børn og unge i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne skal have digitale værktøjer direkte i hænderne, så de kan undersøge det, pille det fra hinanden og sætte det sammen på nye måder. På den måde afmystificerer man teknologierne, ifølge forskere fra Aarhus Universitet, der står bag et nyt forskningsprojekt. (Foto Stine Trebbien)

Børn og unge skal kunne afkode kunstig intelligens

07.10.2019 | Bevillinger

Hvordan gør vi digital teknologi som kunstig intelligens tilgængelig for børn og unge, så de i skole og gymnasium lærer om konsekvenserne af at bruge den, så de kan tage del i vores fremtidige digitaliserede samfund? Det er et spørgsmål, som forskere ved Aarhus Universitet har stillet sig selv i et nyt forskningsprojekt, der netop har modtaget 10…

Flere unge danske kræftpatienter bruger sociale medier under deres kræftforløb

24.09.2019 | Forskning

Halvdelen af unge med en kræftdiagnose øger brugen af sociale medier efter deres kræftdiagnose. Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport udarbejdet af forskere fra Aarhus Universitet, IT Universitetet og Syddansk Universitet finansieret af Kræftens Bekæmpelse.

tir 17 dec
12:30-14:00 | Aarhus University, Helsingforsgade 14 (building 5347), room 120.
Speculations: Social Science, Climate Change, Science Fictions
Casper Bruun Jensen
ons 18 dec
12:30-15:30 | Aarhus University, Helsingforsgade 14 (building 5347), room 120
The University of the Anthropocene
fre 20 dec
10:00-13:00 | Aarhus University, The Small Auditorium, INCUBA Science Park, Building 5510, Room 104, Aabogade 15, 8200 Aarhus N
PhD Defence Signe Mørk Madsen
Retail Spaces - retail design in the digital era
tir 14 jan
12:00-13:00 | Helsingforsgade 14, Building 5347, Room 120
Brown Bag Seminar w/ Lea Laura Michelsen
Lea Laura Michelsen will discuss her PhD project on "the art of disappearing: masks and biopolitical resistance in an age of digital biometrics"
tir 25 feb
00:00-00:00 | Preben Hornung-stuen, Studenternes Hus, 8000 Aarhus C
Responsible AI - seminar with Virginia Dignum, Umeå University
25-26 February 2020. Talk followed by roundtable seminar by Virginia Dignum, Professor at the Department of Computer Science at Umeå University, Sweden, and Scientific Director of WASP-HS, a multidisciplinary research program exploring the relation between artificial intelligence systems, humans, and society.
tir 18 aug
09:00-17:00 | Aarhus University
The Nordic Romanist Conference August 2020 (ROM20)