Nyheder

Børn er på mange måder et appendiks til os som forældre, og derfor bliver de en del af vores selvfortælling på de sociale medier, forklarer medieforsker Maja Sonne Damkjær.

Kære SoMe, her er mit barn

08.06.2021 | Arts

Brugen af de sociale medier står i høj grad i børnenes tegn, når livet som mor tager over. Men hvorfor er moderrollen blevet så integreret en del af sociale platforme som Facebook og Instagram? Det har medieforsker Maja Sonne Damkjær fra Aarhus Universitet undersøgt i sit forskningsvirke. Bliv klogere på fænomenet ’sharenting’.

Deltagere i gang med tilblivelsen af kunstværket 'Grænseløse Sting'. Foto: Trapholt.

Forskningsprojekt undersøger kunstmuseer som rum for meningsfulde fællesskaber

03.06.2021 | Arts

Et nyt forskningsprojekt mellem Aarhus Universitet og kunstmuseet Trapholt vil afdække, hvordan kunstmuseer kan inddrage borgere i kunstneriske projekter og derigennem bidrage til samfundsspørgsmål som demokratisk inklusion og flerstemmighed. Velux Fonden har støttet projektet med fem millioner kroner.

Er mit arbejde at være mor eller forfatter?

31.05.2021 | Arts

Stefan Kjerkegaard er lektor i nordisk litteratur og forsker blandt andet i, hvordan fiktion ikke altid er et alternativ til virkeligheden. Fiktion kan også bringe os tættere på virkeligheden. Et eksempel på det er den anmelderroste roman Mit Arbejde af Olga Ravn, som giver stemme til ”nye” moderskabserfaringer.

Foto af Birthe Vembye

Professor Isabelle Torrance modtager Victor Albeck-prisen 2021

25.05.2021 | Arts

Professor Isabelle Torrance tildeles Victor Albeck-prisen for hendes bidrag til udviklingen af forskningsfeltet ”Classical Reception Studies”.

Foto: Maiken Kestner

Talentpris til Sophus Helle

25.05.2021 | Arts

Sophus Helle blandt årets modtagere af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris

man 14 jun
09:00-15:00 |
Evaluering af kulturinitiativers sundhedsfremmende potentialer
14.-15. juni + 24. juni 2021
man 21 jun
10:00-11:30 | Zoom
Koku G. Nonoa, University of Luxembourgh. Intersectional Imagination: Issues of Representation and Diversity in European Theatre
The CT Research Group “Paradigms of Dramaturgy” and the European Association for the Study of Theatre and Performance (EASTAP) invite you to the PhD Researcher - Lecture Workshop Koku G. Nonoa, University of Luxembourg.
ons 23 jun
10:00-13:00 | Webinar online
Critical Data Studies: Fermenting Data
Webinar online
ons 28 jul
10:00-17:00 | Aarhus Universsity
Medievalism and the North
The aim of this interdisciplinary conference is to explore constructions of the medieval North across genres and media from the Nordic renaissance in the eighteenth and nineteenth centuries to the present.
ons 11 aug
09:00-17:00 | Aarhus, Denmark
NACS-XIII 2021: ‘From far and wide’: Cultures, memories and identities in Canada
tor 12 aug
13:00-16:30 | Aarhus University, room tbc
Impact – What it is and how to think about it in your research? A workshop with David Budtz Pedersen
CT’s summer seminar focuses on the societal impact of research: What is it, and how can we think about, describe and document the impact of our research?