Nordisk forskning skal være synlig for det danske kulturliv

26.01.2021 | Forskning

Louise Ejgod Hansen, der til daglig er lektor i dramaturgi og forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, bliver ny redaktør på Nordisk Kulturpolitisk Tidsskrift

Michelle Obama har i sin tid som førstedame været højt profileret og på forsiden af Vogue ad flere omgange. Kamala Harris er netop nu på forsiden af Vogue som kommende vicepræsident, mens Melania Trump aldrig har fået tilbudt en forside i bladet. Foto:Unsplash

Om magt på høje hæle og ligestilling med måde

18.01.2021 | Samfund og politik

20. januar får USA deres første kvindelige vicepræsident. Det betyder også, at vi får USA’s første andenmand. Lektor Inger Hunnerup Dalsgaard tager temperaturen på ligestillingen i Det Hvide Hus og på førstedamernes forskellige favntag med rollen som præsidentens frue.

CFP: ELO 2021 Conference and Festival: Platform (Post?) Pandemic

22.12.2020 | Konference

In May, 2021, Digital Aesthtics Research Center (DDINF) will co-host the all-virtual ELO Conference and Media Arts Festival with the theme Platform (Post?) Pandemic.

Blandt de aktuelle bevillinger er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Fuglsang Kunstmuseum om 'Kunst som regional identitetsformer'. Foto: Fuglsang Kunstmuseum.

Arts modtager bevillinger til forskning i museumskunst

18.12.2020 | Bevillinger

Sammen med en række danske kunstinstitutioner har Afdeling for Kunsthistorie, Æstetik og Kultur og Museologi modtaget fem stipendier til at forske i blandt andet kuratering og kunsthistorie.

Forskningsgruppe sætter fokus på lægers brug af tolke i konsultationen

18.12.2020 | Sundhed og sygdom

Kommunikationen halter, når læger bruger tolke i konsultationen med etniske minoritetsborgere. Det resulterer i manglende medicinindtag, færre henvisninger og unødvendige indlæggelser. I et nyt studie vil forskere fra Aarhus Universitet undersøge, hvordan tolkningen mellem læge og patient kan blive bedre.

fre 05 feb
14:15-16:00 | Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus and on Zoom: https://aarhusuniversity.zoom.us/j/69317341114
Postponed until further notice! Talk by Christina Varvia on The Murder of Pavlos Fyssas by Golden Dawn
On 7 October 2020, Golden Dawn, the Greek neo-Nazi organisation, was indicted for its criminal activities after 5.5 years of court proceedings. Golden Dawn that operated as a criminal organisation for decades, also held seats at the Greek parliament, making this trial the most significant legal confrontation of a nazi party since the Nuremberg tribunals. This lecture will present the analysis of one of the key cases included in the court files, the murder of the antifascist rapper Pavlos Fyssas.
tor 11 feb
13:00-18:00 |
The Digital Reading Condition
The Reading Between Media Group at Aarhus University invites all interested participants to a one-day seminar on The Digital Reading Condition
man 26 jul
10:00-17:00 | Aarhus Universsity
Medievalism and the North
The aim of this interdisciplinary conference is to explore constructions of the medieval North across genres and media from the Nordic renaissance in the eighteenth and nineteenth centuries to the present.
tir 17 aug
10:00-17:00 | Aarhus University