Spansk - og Spanskamerikanske Sprog, Litteratur og Kultur

tir 22 okt
15:00-17:00 | Aarhus Universitet, Nobelparken, bygning 1481, lokale 239
Viralitet kontra information – De Gule Veste i modlys
En forelæsning (på fransk) af André Gunthert, forsker i visuel historiefortælling hos EHESS (L'École des hautes études en sciences sociales)
tor 21 nov
11:30-16:30 | Aarhus Universitet, Richard Mortensens stuen, Studenternes Hus, Frederik Nielsens Vej, 8000 Aarhus C
Translating Europe Workshop 2019
Workshoppen, som har titlen “Oversættelsesudfordringer for danske virksomheder i en global verden”, afholdes på Aarhus Universitet torsdag den 21. november 2019. Der sættes i år fokus på anvendelse af neural maskinoversættelse og på virksomheders arbejde med lokalisering af f.eks. hjemmesider og med optimering af lokaliseringsarbejdet.
tir 18 aug
09:00-17:00 | Aarhus University
The Nordic Romanist Conference August 2020 (ROM20)

Om Spansk og spanskamerikanske sprog, litteratur og kultur

Spansk er et af de største verdenssprog og tales af mere end 400 millioner mennesker. Spansk er i dag et af de vigtigste handelssprog, og det er centralt for at forstå Europas historie, kultur og politik, fortid som nutid, sammenhængen mellem Europa og den arabiske verden samt den økonomiske og politiske udvikling af Latinamerikas mange nationer.

Studierne i spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur er bygget op over Spaniens og de spanskamerikanske landes sprog, litteratur, historie og samfundsforhold. Disse områder er forankret i sprogvidenskabelige teorier og metoder inden for moderne grammatik og fremmedsprogstilegnelse, tekstanalyse og litterær analyse, samt i kultur- og globaliseringsstudier.

Forskningsmiljø

Forskningsmiljøet på faget dækker bredt med både sprog, litteratur og historie/samfund som primære forskningsemner. Den aktuelle forskning har fokus på erindringsteori, globalisering, kulturel identitet, oversættelsesteorier, fremmedsprogstilegnelse og -didaktik samt sprogbrug. Fagets forskning, undervisning og videndeling udvikler sig løbende gennem tætte samarbejder med blandt andet gymnasieskolen.  Stærke samarbejder med nordiske, europæiske og spansktalende forskningsmiljøer er centrale i fagets aktuelle arbejde. Flere af fagets undervisere er medlemmer af LACUA, Latin American Center, University of Aarhus (www.lacua.au.dk).

Nyeste Publikationer

Sortér efter: Dato | Forfatter | Titel