Italiensk Sprog, Litteratur og Kultur

Kommende arrangementer på Italiensk

tir 18 aug
09:00-17:00 | Aarhus University
The Nordic Romanist Conference August 2020 (ROM20)

Om Italiensk sprog, litteratur og kultur

Italien er den fjerdestørste økonomi i Europa og befolkningsmæssigt det fjerdestørste land i Vesteuropa. Derfor er det et centralt land, hvis man vil forstå Europas historie, kultur og politik, fortid som nutid, og sammenhængen mellem Europa og Mellemøsten.

Studierne i italiensk sprog, litteratur og kultur er bygget op over Italiens sprog, kultur, historie og samfundsforhold. Fagets forskere arbejder tværfagligt ved at inddrage og udvikle teorier og metoder som lingvistik og fremmedsprogstilegnelse, kultur- og globaliseringsstudier, som går på tværs af discipliner og i tæt kontakt med danske og internationale samarbejdspartnere.

Den aktuelle forskning har fokus på erindringsteori, globalisering, kulturel identitet, kognitiv lingvistik, oversættelsesteorier, fremmedsprogstilegnelse, didaktik samt IT som redskab til sprog- og kulturindlæring.

Nyeste Publikationer

Sortér efter: Dato | Forfatter | Titel