Afdeling for
Litteraturhistorie og Retorik

Afdeling for Litteraturhistorie og Retorik  udgør en af de ni afdelinger ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. Afdelingen udbyder uddannelser inden for Litteraturhistorie, Børnelitteratur og Retorik, herunder masteruddannelser i Retorik og Børns litteratur og medier.

Der er ca. 15 fasttilknyttede undervisere og forskere (professorer, lektorer og adjunkter), samt et antal eksterne undervisere. Derudover har afdelingen ca. 10 ph.d.-studerende.

Forskerne på afdelingen indgår sammen med forskere fra andre afdelinger i tværfaglige forskningsprojekter som Litteratur mellem medier, Slaveriets litteraturhistorie og Posthuman Aesthetics.

Afdelingens medarbejdere bruges ofte som eksperter i medier omkring retorik og litteratur, og de formidler også deres forskning gennem foredrag på Folkeuniversitetet, og i grundbøger i for eksempel Retorik og  Litteraturanalyse.

 

Læs mere om de enkelte fag: 

Kommende arrangementer i afdelingen

fre 18 jan
15:00-16:00 | iNANO AUD, bygn. 1593-012, Gustav Wieds Vej 14, 8000 Aarhus C
Tiltrædelsesforelæsning ved professor Nina Christensen
"Børnelitteraturforskning for fremtiden. Aktuelle spørgsmål omkring børns litteratur og medier"
fre 01 feb
19:00-20:30 |
Authors in Aarhus præsenterer Carolina Setterwall
En morgen finder Carolina sin mand død i sengen. Mød svenske Carolina Setterland til en samtale om sorg og det at miste. "Lad os håbe det bedste" er titlen på hendes autobiografiske debutroman.
tor 21 feb
14:15-17:00 | Kasernen, Aarhus University, Langelandsgade 139, Aarhus C, Building 1584, Room 112
Maja Bak Herrie: Kombinationens æstetik: Aggregering som modus i videnskabelig og teknologisk billedproduktion
Aesthetic Seminar
tir 26 feb
19:00-20:30 |
Authors in Aarhus præsenterer Andrej Kurkov
Andrej Kurkov er en af Ukraines største nulevende forfattere. Hør ham fortælle om situationen i Østukraine, hvor han skildrer livet og spændingerne mellem Ukraine og Rusland.
tor 28 feb
19:00-20:30 | Hack Kampmanns Plads 2 8000
Authors in Aarhus præsenterer Andrés Barba
Fra tid til anden dukker en forfatter op, som ikke bare registrerer ting, men optegner en ny virkelighed, der kan kaste lys over vores mørkeste følelser. Franz Kafka gjorde det. Bruno Schultz gjorde det. Og nu også Andrés Barba.