Museologisk forskningsprogram

Om programmet

Ordet museologi betyder videnskaben om museerne og forskningen i museale processer som fx indsamling, registrering bevaring og formidling. Museologisk forskningsprogram udgøres af forskere fra Aarhus Universitet, der på vidt forskellig vis beskæftiger sig med, hvordan samfundet aktuelt og historisk udvælger, institutionaliserer og formidler de værdier, man ønsker at bevare som fælles kultur-, kunst- og naturarv.

Læs mere

Projekter

Vores Museum

Nationalt forsknings- og udviklingsprojekt om innovativ og digital museumsformidling. Deltagere fra Aarhus Universitet: Ane Hejlskov Larsen, Mia Falch Yates, Christiane Særkjær og Lise Skytte Jakobsen.

Se projektets hjemmeside her (SDU)

Arrangementer

lør 12 aug
11:00-15:00 | Jens Otto Krags Plads, Randers
Kunst i Kassen
Med ”Kunst i kassen” vil Randers Kunstmuseum sætte fokus på, hvordan kunsten kan trækkes ud på gadeplan og indgå i en mere aktiv dialog med det omgivende samfund. Tiltaget er en del af Ph.d.-stipendiat Christiane Særkjærs forskningsprojekt om, hvordan museet kan benytte deltagelse som et formidlingsgreb over for de besøgende.
tir 19 sep
13:00-17:00 | ARoS Aarhus Kunstmuseum, auditoriet
Udstillingsproduktion som forskningsproces - Forskning med, gennem og i udstillinger
Åbent seminar arrangeret af Center for Museologi og Museologisk Forskningsprogram, Aarhus Universitet, i samarbejde med ARoS.

Programleder

Museologisk forskningsprogram er repræsenteret i Forskningsudvalget på Institut for Kommunikation og Kultur af Karina Lykke Grand.