Museologisk forskningsprogram

Om programmet

Ordet museologi betyder videnskaben om museerne og forskningen i museale processer som fx indsamling, registrering bevaring og formidling. Museologisk forskningsprogram udgøres af forskere fra Aarhus Universitet, der på vidt forskellig vis beskæftiger sig med, hvordan samfundet aktuelt og historisk udvælger, institutionaliserer og formidler de værdier, man ønsker at bevare som fælles kultur-, kunst- og naturarv.

Læs mere

Projekter

Vores Museum

Nationalt forsknings- og udviklingsprojekt om innovativ og digital museumsformidling. Deltagere fra Aarhus Universitet: Ane Hejlskov Larsen, Mia Falch Yates, Christiane Særkjær og Lise Skytte Jakobsen.

Se projektets hjemmeside her (SDU)

Arrangementer

tir 27 jun
14:00-17:00 | Forskerhusets mødelokale, Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C
Institutionsbegreber og det "offentlige rum". Møde i Museologisk forskningsprogram
Med afsæt i forårets afholdte seminarer og oplæg samt teksten "Deltagelsens kunst" (Samson & Schwarzbart 2014) diskuterer vi de forskellige institutionsbegreber og forestillinger om "det offentlige rum", der er aktuelle i deltagernes individuelle forskningsprojekter.

Programleder

Museologisk forskningsprogram er repræsenteret i Forskningsudvalget på Institut for Kommunikation og Kultur af Karina Lykke Grand.