Blog

08.03.2018 | Retorik i verden

Op på barrikaderne! Skitser af den feministiske retorik

Hvilken feministisk debattype er du? I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag bringer vi en retorisk karakteristik og vurdering af nogle af de mest udtalte feministiske positioner og strategier, som de kommer til udtryk i den standende danske debat om kønnenes ligestilling.

05.03.2018 | Blog

Luk os ind i din tale

Enhver tale foregår i et mundtligt rum. Men opfatter vi dette rum som blot en scene for taleren eller som en ramme for publikums oplevelser?

23.10.2017 | Stud. Blog.

Den retoriske næse

I forbindelse med den tilsyneladende uendelige kvotesag kan Esben Lunde Larsen, udover at illustrere alvorlige demokratiske problemer, give os indsigt i den politiske næses retoriske funktioner.

23.11.2016 | Retorikkens tradition

Talesteder

Det betyder noget, hvor taler holdes. Både for de gamle grækere og den amerikanske præsident

15.11.2016 | Blog

Konspirationsretorikken i det amerikanske valg

Overraskelsen over Trumps nominering og efterfølgende valgsejr vil ingen ende tage, men er det i virkeligheden blot et udslag en klassisk retorisk stil i USA?

03.11.2016 | Danske taler

Velkommen til bloggen!

Velkommen til bloggen på Center for Retoriks hjemmeside! Her blogger ansatte og studerende ved Retorik om retorisk praksis som danske taler, politisk debat og meget andet. Kommentarerne er funderet i retorikforskning, og bloggerne bestemmer selv, hvad de vil tage op. Her er det forskerne, der sætter dagsordenen for retoriske kommentarer, ikke…