Blog

08.06.2018 | Danske taler

Dimissionstale

- af retorikstuderende Jeppe Würtz Petersen ved kandidatreception for specialeaflevering ved Kasernens fag.

07.05.2018 | Stud. Blog.

1. Maj i en Krisesituation

Hvert år den 1. Maj, fejres arbejdernes internationale kampdag. En mærkedag, hvor både arbejdere, fagforeninger og politikere samles under fanerne og mindes forgangne tider, hylder vores fremskridt og ser håbefuldt mod fremtiden. Her afholdes en række traditionelle og fejrende, epideiktiske lejlighedstaler med det samlende grundvilkår, at de…

07.05.2018 | Stud. Blog.

Den empatiske statsmand

- En analyse af Lars Løkke Rasmussens ‘undskyldningstale’ den 31. marts 2017 i anledningen af 100-året for overdragelsen af De Vestindiske Øer.

24.04.2018 | Stud. Blog.

Epideiktik i en underholdningsgenre - Takketaler til danske prisoverrækkelsesshows

Hvad vil det sige at holde en takketale til et prisoverrækkelsesshow? Vi undersøger her en snæver genre: Danske takketaler til prisoverrækkelsesshows.

24.04.2018 | Stud. Blog.

Tusind tusind tak

- en genreanalyse af moderne danske takketaler ved prisoverrækkelser.

24.04.2018 | Stud. Blog.

Taler efter terror

Imens mindetaler er en genre helt tilbage fra Perikles og det antikke Grækenland, så er taler efter terror et forholdsvist nyt fænomen - hvert fald i den forstand, vi karakteriserer terror i dag. Derfor er det interessant at undersøge, om der findes nogle særlige træk for netop den form for taler.

24.04.2018 | Stud. Blog.

Danske overdragelsestaler

Når et ministerium overdrages, holder de involverede ministre tale til hinanden. Det kan enten være i forbindelse med en ministerrokade, som har været hyppigere i nyere tid, eller i forbindelse med et folketingsvalg. Overdragelsen gennemgår en række ritualer og er en obligatorisk del af overdragelsen af et ministerium.

23.04.2018 | Stud. Blog.

Opskriften på den gode valgnatsnederlagstale

Nederlagstalen på valgnatten er en balancegang mellem at erkende sit nederlag og formå at kigge fremad med løftet pande.

16.04.2018 | Retorik i sociale medier

#DetKuHaVæretMig - Aktivistiske hashtags

”Det kunne have været mig” er en sætning de fleste kan høre sig selv sige. Sætningen beretter om indlevelse og identifikation og bruges også om situationer som man netop er glad for ikke at være havnet i. Med sætningen tilkendegiver man samtidig en høj grad af tilfældighed. Tilfældighed som et vilkår er helt central når det kommer til…

08.03.2018 | Retorik i verden

Op på barrikaderne! Skitser af den feministiske retorik

Hvilken feministisk debattype er du? I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag bringer vi en retorisk karakteristik og vurdering af nogle af de mest udtalte feministiske positioner og strategier, som de kommer til udtryk i den standende danske debat om kønnenes ligestilling.

Viser resultater 1 til 10 ud af 15

1 2 Næste