Aarhus University Seal

Gæsteforelæsning / fagligt arrangement om selvstændig kultur- og sprogrådgivning

Info about event

Time

Wednesday 28 November 2018,  at 15:15 - 16:30

Location

Bygning 1441-012

Organizer

Center for International Erhvervskommunikation

Når man ønsker at arbejde inden for kernefeltet af en IVK- og CLM-uddannelse, kan man gøre dette både som ansat og som selvstændig konsulent. Som et eksempel på den sidste mulighed, har vi bedt Stina Krebs fra sproghuset HausLingua (http://www.hauslingua.dk/) om at komme og give os lidt indblik i, hvad man skal være opmærksom på, hvis man kunne tænke sig at gå denne vej.

 

Stina Krebs, ejer af HausLingua

”Jeg snakker ikke med potteplanter!” Om at starte en virksomhed inden for sprog- og kulturrådgivning i en hardcore forretningsverden.

Som uddannet cand.ling.merc. har jeg altid ønsket at arbejde med sprog i en erhvervsmæssig sammenhæng. Dette kan bl.a. realiseres inden for en ramme som selvstændig. I mit oplæg vil jeg gerne fortælle noget om de udfordringer, man stilles overfor, når man etablerer sin egen virksomhed inden for dette felt. Som et eksempel er HausLingua min drøm om at starte et dansk-tysk sproghus, hvor arbejdsopgaverne udelukkende bevæger sig inden for dansk-tysk kommunikation. Oversættelse, simultantolkning og tyskundervisning er de tre overordnede sprogydelser, HausLingua profilerer sig selv på over for danske og tyske virksomheder, der vil have gang i eksporten. Det handler ikke kun om markedsanalyser, skatteforhold mm., når man vil have succes med at eksportere til et andet land. For HausLingua handler det i høj grad om at have et indgående kendskab til sproget og kulturen. Og det er ikke altid let at overbevise den hardcore forretningsverden om det! Mine erfaringer har primært noget med mit område at gøre, men også for folk med andre sprog er disse erfaringer relevante.

 

Arrangementet finder sted:

 

28.11. 15.15 – 16.30 i 1441-012.

 

Vi glæder os til at se jer talstærkt til arrangementet!

 

Center for International Erhvervskommunikation

 

Jan Engberg

Carmen Heine

Margrethe Petersen