Aarhus Universitets segl

Ny udgivelse: Børns Liv og Leg med Medier

Børns Liv og Leg med Medier handler om, hvorfor vi som voksne er nødt til at forholde os engageret og nuanceret til børns brug af medier.

Der er ingen børn, hvis største ønske eller primære behov er en iPad. Derimod er det alle børns største ønske og behov at have det godt med deres familie, at have en god ven og at være i et miljø, hvor de kan leve, lege og lære. Men liv, leg og læring finder i dagens Danmark høj grad sted i, med og igennem medier. Derfor er det væsentligt at se på, hvilken rolle medierne spiller i børns liv, hvad de bruger dem til, og hvilken betydning de selv tillægger dem.

Børns liv og leg med medier handler om, hvorfor vi som voksne er nødt til at forholde os engageret og nuanceret til børns brug af medier.

Stine Liv Johansen (f. 1974) er ph.d. i medievidenskab og har igennem mange år beskæftiget sig med små og større børns brug af medier i hverdagslivet. Hendes forskning har særligt fokus på børns legende aktiviteter og på, hvordan medierne i dag er en uomgængelig del af børns liv og leg. Stine Liv Johansen er forfatter til afhandlingen Seere i bleer - små børns møde med medier samt til en række artikler om leg og mediebrug.

Køb bogen hos Dafolo.