Nyheder

Foto: realities-united.de

13.11.2014 | Konference

Skærme og lys er fremtidens mursten

Arkitekter, designere og kunstnere mødes med forskere og virksomheder, når den vigtigste event på mediearkitektur-området løber af stablen i Danmark her i november.

Lektor Frits Andersen

12.11.2014 | Bevillinger

Nyt forskningsprojekt gransker global slavehandel

VELUX-Fonden har bevilliget knap seks millioner til et forskningsprojekt, der gennem et litteraturstudie kaster lys over den transatlantiske slavehandel.

Clara Zielinski

12.11.2014 | Studerende

Gymnasieelev i lære som forsker

Clara Zielinski fra Helsingør Gymnasium har som en del af årets Forskespirer-konkurrence skrevet en synopsis om kulturoverførsler, hvor hun har haft lektor Steen Bille som mentor. De har begge været glade for samarbejdet, og Clara Zielinski er meget taknemmelig for de input og kildehenvisninger, som Steen Bille har givet hende som hjælp til…

31.10.2014 | Forskning

Det vilde Østen i amerikansk litteratur

Flere amerikanske romaner har siden Jerntæppets fald for 25 år siden tegnet et dystert billede af det post-kommunistiske Østeuropa. Bøgerne beskriver et vildt og lovløst Østen præget af en traumatiseret befolkning. I en ny forskningsartikel analyserer og fortolker lektor, ph.d. Jakob Ladegaard fra Aarhus Universitet som den første den…

29.10.2014 | Navne

Lektor Jakob Ladegaard optaget som medlem af Young Academy of Europe (YAE)

Young Academy of Europe (YAE) er en sammenslutning af yngre europæiske topforskere fra alle videnskabelige områder. Jakob Ladegaard er medlem af akademiet i en 5-årig periode.

29.10.2014 | Konference

Nordisk mytologi trækker internationale forskere til Aarhus Universitet

Den 13. og 14. november afholder Aarhus Universitet en international konference om nordisk mytologi. Deltagerlisten vidner om, at det unikke oldnordiske materiale er et forskningsområde, der har stor international appel.

Et upload til Youtube har åbnet døren til selveste Carnegie Hall i New York for projektkoret på Aarhus Universitet. Koret knokler lige nu med at samle sponsorere for at gøre turen mulig for så mange af medlemmene som muligt.

27.10.2014 | Koncert / optræden

Aarhus-kor inviteret til koncert i Carnegie Hall i New York

En lydfil på Youtube har åbnet en unik international dør for studenterkoret ved Musikvidenskab på Aarhus Universitet. Til maj er koret inviteret til at deltage i opførelsen af Verdis Requiem i legendariske Carnegie Hall i New York.

Den svenske krimiforfatter Arne Dahl, foto: Sara Arnald
Post.doc. og ekspert i den nordiske krimi Stine Slot Grumsen.

02.10.2014 | Mennesker og kulturer

Oplev svensk krimi udsat for dansk forskning i ny samtaleserie

D. 20. oktober kan du opleve Sveriges samfundskritiske krimiforfatter Arne Dahl i samtale med post doc. Stine Slot Grumsen, der er ekspert i den nordiske krimi.

22.08.2014 | Arts

Eftersyn af Arts’ institutstruktur

På et heldagsmøde på Kasernen den 18. august tog Arts hul på den proces, som skal føre til beslutning om eventuelle ændringer i institutstukturen.

14.08.2014 | It, datalogi og matematik

Aarhus Universitet anvender ikke sporingsteknologien Canvas Fingerprinting

En ny og hidtil ukendt sporings-teknologi er netop opdaget på en række danske hjemmesider, heriblandt au.dk. I Politiken den 9. august fremgår det af artiklen ”Ny spiontjeneste holder øje med dig” at Aarhus Universitet anvender teknologien. Det er imidlertid ikke korrekt. Aarhus Universitet tager skarpt afstand fra teknologien

Viser resultater 91 til 100 ud af 233

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste