Nyheder

14.12.2014 | Priser

Jacob Wamberg tildelt pris for omfattende landskabsbog

Jacob Wamberg, professor på kunsthistorie, har fået tildelt et legat fra Ole Haslunds Kunstnerfond for sin doktorafhandling "Landskabet som verdensbillede".

25.11.2014 | Studerende, Afd. for Digital Design og Informationsvidenskab

Studenterprojekt med på international konference

Den netop afsluttede mediearkitekturbiennale, MAB14, bød også på en ny installation designet af studerende fra informationsvidenskab, digital design og datalogi.

25.11.2014 | Forskning

Nyt internationalt tidsskrift sætter fokus på demokrati og deltagelseskultur

Er nutidens borgerinddragelse et udtryk for nærdemokrati eller blot en legitimering af en politisk diskurs? Det er blandt spørgsmålene i det første nummer af Conjunctions: Transdisciplinary Journal of Cultural Participation.

24.11.2014 | Forskning

Karina Lykke Grand belønnes for sin formidling af dansk guldalderkunst

På torsdag tildeles adjunkt Karina Lykke Grand i kunsthistorie, et legat af Ole Haslunds Kunstnerfond for sin nytænkende formidling af dansk guldalderkunst.

14.11.2014 | Forskning

Se forbi de blinkende lygter

Aarhus sætter rammen for, hvordan fremtidens byer kan udformes, når den internationale mediearkitektur holder topmøde i fire dage – og åbner dørene for publikum, der kan opleve bud på, hvordan forskning og arkitektur gør en forskel for samfundet på en række udstillinger.

Foto: realities-united.de

13.11.2014 | Konference

Skærme og lys er fremtidens mursten

Arkitekter, designere og kunstnere mødes med forskere og virksomheder, når den vigtigste event på mediearkitektur-området løber af stablen i Danmark her i november.

Lektor Frits Andersen

12.11.2014 | Bevillinger

Nyt forskningsprojekt gransker global slavehandel

VELUX-Fonden har bevilliget knap seks millioner til et forskningsprojekt, der gennem et litteraturstudie kaster lys over den transatlantiske slavehandel.

Clara Zielinski

12.11.2014 | Studerende

Gymnasieelev i lære som forsker

Clara Zielinski fra Helsingør Gymnasium har som en del af årets Forskespirer-konkurrence skrevet en synopsis om kulturoverførsler, hvor hun har haft lektor Steen Bille som mentor. De har begge været glade for samarbejdet, og Clara Zielinski er meget taknemmelig for de input og kildehenvisninger, som Steen Bille har givet hende som hjælp til…

31.10.2014 | Forskning

Det vilde Østen i amerikansk litteratur

Flere amerikanske romaner har siden Jerntæppets fald for 25 år siden tegnet et dystert billede af det post-kommunistiske Østeuropa. Bøgerne beskriver et vildt og lovløst Østen præget af en traumatiseret befolkning. I en ny forskningsartikel analyserer og fortolker lektor, ph.d. Jakob Ladegaard fra Aarhus Universitet som den første den…

29.10.2014 | Navne

Lektor Jakob Ladegaard optaget som medlem af Young Academy of Europe (YAE)

Young Academy of Europe (YAE) er en sammenslutning af yngre europæiske topforskere fra alle videnskabelige områder. Jakob Ladegaard er medlem af akademiet i en 5-årig periode.

Viser resultater 91 til 100 ud af 238

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste